Перемога, свята перемога  9 травня Лубни зустріли ясним та холодним днем. Та це не завадило  лубенцям та гостям міста віддати шану полеглим у боях за перемогу у Другій світовій війні. Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, працівники райдержадміністрації взяли участь у міськрайонних  заходах до Дня Перемоги, разом з міським головою Олександром Грицаєнком, головою районної ради Григорієм Угляницею урочистою ходою пройшли центральною вулицею Лубен. Учасниками параду стали ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції, делегація з польського міста Скєрнівіце, учнівська та студентська молодь Лубен, громадськість.

Супроводжувана міським духовим оркестром та колективом барабанщиць музичної школи, урочиста колона рушила до центральної площі міста – Володимирського майдану, де відбувся урочистий мітинг. До учасників святкового параду з вітальними промовами звернулися міський голова Олександр Грицаєнко та мер польського міста Скєрнівіце, діти з лубенських шкіл символічно випустили в небо повітряні кульки.

 

Потому колона рушила до Площі Слави, де поклали квіти до Вічного вогню та вшанували загиблих та померлих хвилиною мовчання. По поверненню учасників заходу чекала запашна фронтова каша, якою щедро пригощали усіх бажаючих.

Не забули в цей день також про хворих і немічних: з почуттям глибокої шани та відповідальності представники влади щороку під час святкування Дня Перемоги відвідують ветеранів, які перебувають на лікуванні в Лубенському обласному госпіталі. Так і цього року голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, міський голова Олександр Грицаєнко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко та делегація з польського міста Скєрнівіце завітали до лікувальної установи з привітаннями та цінними подарунками. Працівники госпіталю щиро дякували владі за те, що вона постійно переймається проблемами медичного закладу.

До присутніх зверталися з вітальним словом голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Григорій Угляниця та директор школи міста Скєрнівіце Анна Лабська. Тетяна Качаненко привітала присутніх із 72-ю річницею Перемоги та подякувала працівникам госпіталю за чуйне, людяне ставлення до хворих, за затишну, домашню атмосферу та професіоналізм. Схвилював присутніх виступ гості з Польщі Анни Лабської. Вона висловила сподівання на довгу та плідну дружбу між нашими народами та схвалила прагнення молоді навчатися у Польщі, вважаючи, що це посилить взаємозв’язки між країнами. Захід продовжився тематичним концертом від учнів ЗШ №4.