5  травня   у районній раді відбулася  18 позачергова сесія районної ради. ЇЇ  було скликано на вимогу 13 депутатів,  третини від загального складу ради. Питанням порядку денного стало дострокове припинення повноважень голови районної ради Григорія Угляниці. Сесійна зала була переповнене: 27 народних обранців із 34,  керівники райдержадміністрації, депутати обласної ради,  правоохоронні органи, учасники АТО, представники ЗМІ. 

    Традиційно, на початку зібрання хвилиною мовчання вшанували  загиблих учасників АТО, які боронили  кордони держави на Сході.

    Було надано слово  волонтеру Руслану Сімонову, який представляє громадське формування «З рук в руки»,  який закликав депутатів допомогти  фінансово у придбанні авто для  воїнів, повідомивши, що на сьогодні зібрано 3,300 грн..  На пропозицію    ще в сесійній залі відгукнулись  небайдужі депутати Лідія Білик, Сергій Мисник, Сергій Рак передавши волонтеру кошти у сумі 2500 тисяч грн..

Слушну  думку висловила і депутат Надія Клепач, запропонувавши у засобах масової інформації надрукувати перелік речей, яких потребують воїни, адже, як зауважили учасники АТО, присутні в залі, на передовій  не вистачає простих побутових речей.

    До загалу з депутатським запитом щодо надання інформації у питанні  наявності  земель державної власності в розрізі сільських рад Лубенського району, з метою виділення земельних ділянок для ведення ОСГ учасникам АТО,  звернувся  депутат районної ради, голова постійної комісії з питань земельних відносин, екології та раціонального природокористування  Олексій Устименко. Питання автоматично було включено  до порядку денного та підтримано депутатами.  Наразі  прийнято рішення   направити запит  для отримання відповідної інформації до обласного Держгеокадастру.

 

     Крім того, у процесі роботи сесії виникло ще одне з питань, яке стосувалось передачі автомобіля марки УАЗ з балансу відділу культури на баланс районної ради, вона також було схвалене.

     Дійшовши до основного питання порядку денного: про дострокове припинення  повноважень голови районної ради Григорія Угляниці.  Депутатом районної ради Василем Куксанем було внесено пропозицію  не розглядати дане питання, але її не було  підтримано.  Тож депутати Микола Береза, Олександр Гриценко, Надія Савченко, Тетяна Гребінник, Віктор Ступка,  частина з 13 ініціаторів позачергової сесії,   поділилися  власними думками щодо незадовільної роботи очільника районної ради, а також відсутності  тісної співпраці з головою райдержадміністрації.  

    Йшла мова і про відсутність співпраці голови райдержадміністрації з керівником районної ради,  а також про те, що обом керманичам різних гілок влади  слід  докласти  зусиль у питаннях співробітництва, йти  на компроміси.

    Своє бачення ситуації висловили  загалу підполковник Сергій Сухина, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, депутат обласної ради,  голова фракції УКРОП Сергій Соловей.

    Депутат районної ради, голова постійної комісії з питань законності та правопорядку Григорій Мочоний закликав до згоди, аргументуючи тим, що район один і його проблеми потрібно вирішувати спільно, виважено та злагоджено.  Врешті-решт за пропозицією Віктора Ступки, голови постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів, питання було знято з розгляду.