2 1099 Бурхливо, дещо на підвищених тонах у районній раді відбулася чергова сімнадцята сесія, на яку зібралось 32 депутати із 34 обраних. Вів пленарне засідання голова районної ради Григорій Угляниця, а в  роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступники голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко, депутати обласної ради  Лариса Сухопар, Владислав Мостовенко,  Олександр Сиченко,помічники –консультанти народних депутатів, начальники управлінь та відділів  райдержадміністрації, сільські голови, старости Засульської сільської ради, учасники АТО.

     Присутні  вшанували хвилиною мовчання  пам»ять земляків  та усіх загиблих у ході проведення АТО.

Потому головуючий  разом з обласними депутатами Владиславом Мостовенком та Олександром Сиченком виконав приємну місію, вручивши низку нагород учасникам АТО. Медаль з нагрудним знаком «За вірність народу України»  отримали  Сергій Глущенко, Олександр В»юницький,  Валерій Рева, Тамара Качан, Віктор Гордієнко, Сергій Зуєв, Роман Возняк, Леонід Шабля.

    Грамоти районної ради та райдержадміністрації  з нагоди третьої річниці  проведення АТО було вручено лубенцям Андрію Ільїну,  Павлу Демурі, Валерію Реві Станіславу Фесечку, Вадиму Гриню. Обласними грамотами нагороджено Дмитра Сацького  та  Романа Вознюка. Згадано в цей день було і  ліквідаторів  наслідків аварії на ЧАЕС, які одні з перших  стали на  захист держави від атомного монстра.  Тож за мужність і героїзм, пропагування «чорнобильського»руху на Лубенщині   грамотою районної ради нагороджено депутата районної ради, ліквідатора Миколу Березу.

     Наразі від Філарета  Київського патріархату  та медаль за жертовність, любов до України з рук волонтера, власника кафе «Полтавські галушки» с. Вільшанка Сергія Жученка  отримав Леонід Шабля.

     Помічник депутата районної ради Григорія Угляниці, військовослужбовець Сергій Чуб,  вручив  подяки лубенцям Віталію Трубнікову, Григорію Угляниці, Руслану Ляшку (йому було передано подяку) за співпрацю та  підтримку воїнів   92  окремої  механізованої  бригади, які  відстоюють державні кордони на Сході.   Слова вдячності  прозвучали і на адресу депутата міської ради Івана Набока, який також  надавав допомогу  військовим.

       Порядок денний сесії   складався з 7 питання, але їх розгляд дещо затягнувся.

Так   присутні заслухали депутатський запит Олексія Коваленка, який  попросив роз»яснень у голови районної ради  Григорія Угляниці  щодо

передачі приміщень районної ради Засульській сільській раді, зокрема кабінету 18-а, а також    подальшу долю майна, що знаходилося вищезазначеному кабінеті.

 

    Григорій Угляниця, голова районної ради,  пояснив, що  між Лубенською районною  радою та Засульською сільською радою 01.02.2017 року  було укладено договір   на оренду кабінетів адмінбудівлі, що по  вул. площа академіка Олексія Бекетова.  До цього  на кабінет 18- а з районною радою  не було заключено  жодного договору. Укладаючи договір оренди, керівник спирався  на рішення сесії  8 сесії районної ради 6 скликання  від 7 жовтня 2011 року «Про передачу в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл району, Методику розрахунку  та порядок використання плати за оренду, типові  форми договорів оренди». Було створено комісію, за участі 6 осіб, проведено опис майна, яке знаходилося у кабінеті 18-а , та перенесено його в інший кабінет.  Наразі,   не  було порушено рішення  13 сесії  районної ради 7 скликання щодо надання  в оренду 7 кабінетів,  де розмістилася районна державна адміністрація, адже депутати  не підтримали це рішення, тож,  не порушуючи законодавства, кабінети, чітко прописані  в проекті рішення  і надалі перебувають в оренді райдержадміністрації. Натомість із Засульською сільською радою було заключено договори оренди на кабінети, які  звільнилися внаслідок  укрупнення РДА, у зв»язку зі створенням ОТГ, так як  не було інших претендентів,   а також  з господарських цілей та   з метою економії бюджетних коштів (адже щомісяця районна рада сплачує за енергоносії близько 200 тис.грн.).

Голова районної ради Григорій Угляниця запевнив, що готовий до співпраці, готовий надати у користування центру підтримки учасників АТО один із кабінетів, заключити договір, так як і має бути,   не порушуючи чинне законодавство.

   Своє бачення ситуації висловив і керівник центру підтримки учасникыв АТО  Віктор Новіков.

   Депутати поцікавилися думкою  самих учасників АТО, яких в залі знаходилось чимало,  і  які запевнили, що для них головне аби центр надання підтримки працював,  і немає різниці в якому  кабінеті він буде.

    Дане питання на контролі у правоохоронних органів, тож їм і визначати  хто  як вчинив і кому нести відповідальність  за зламані двері, перебування  військової амуніції в кабінеті, відсутність договорів оренди.  Тож питання ще вивчатиметься і на одній із сесій районної ради до нього повернуться.

      Було заслухано і запит депутата районної ради, голову постійної комісії з питань соціальної сфери і соціального захисту населення Сергія Мисника щодо  руху великовагового транспорту  трасою «Лубни-Чорнухи». Прийнято рішення  направити звернення до Служби автомобільних доріг  для відповідного реагування.

      Рішенням сесії рекомендовано  голову районної ради  Григорія  Угляницю  на навчання в Національній  академії   державного управління   

при Президентові України у 2017 році за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

     Прийнято звернення   депутатів Лубенської районної  ради до міського голови Грицаєнка О.П. та депутатів  Лубенської міської ради щодо  визначення права власності на будівлю, що по вул. пл. академіка Олексія Бекетова,19.

      Підтримано звернення депутатів Лубенської районної ради до Президента України щодо  скасування  рішення НКРЕКП у питанні  зниження вартості газу для населення.

      Одним із питань, яке набуло  обговорення стало затвердження розпорядження голови районної ради від 28.04.2017 року №17 «Про звільнення  головного лікаря Лубенського  районного  центру первинної  медико-санітарної  допомоги Гармаш Н.В.»

     Заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко подякував  Наталії Гармаш за роботу.  Спільно депутати  обговорили подальшу долю ПМСД, а саме: аби знайти достойного керманича центру,  потрібен час, тож  наразі покладено виконання обов"язків головного лікаря центру ПМСД  на  лікаря загальної практики  сімейної медицини  Засульської АЗПСМ  Михайла Новаковського, його  розпорядженням голови районної ради призначено на  цю посаду.  

     Одноголосні були  депутати у питанні  присвоєння звання «Почесний громадянин Лубенщини» посмертно  учасникам АТО Владиславу Кучеренку, Роману Крутьку, Роману Паваленку, Віктору Дмитренку, Артему Розуменку, Олександру Авраменку, Руслану Марченку, Роману Омельченку, які загинули під час виконання  свого конституційного і громадянського обов’язку в зоні проведення АТО.

  Також підтримано пропозицію  депутата районної ради Василя Кулика  щодо внесення змін до положення «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Лубенщини», а саме:  вказати у переліку нагороджених також  патріотів Лубенщини, адже це і "чорнобильці" і воїни-афганці.