4 57916 березня у Лубенській  районній раді  відбулася 16 чергова сесія районної ради, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця.  У роботі сесії взяли голова райдержадміністрації  Тетяна Качаненко,  заступники голови райдержадміністрації   Сергій Сіряченко, Ігор Нестеренко , депутати обласної ради Владислав Мостовенко, Олександр Сиченко, помічники народних депутатів, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ, учасники АТО,  громадськість.

На початку зібрання присутні, не порушуючи традиції,  вшанували хвилиною мовчання  пам’ять земляків-лубенців, а  також усіх загиблих у ході проведення АТО на Сході  країни.

Потому  голова районної ради спільно з головою райдержадміністрації Тетяною Качаненко  вручили Почесні грамоти  учасникам АТО: Тамарі Качан, Сергію Глущенку, Дмитру Сацькому,  Леоніду Шаблі, Секргію Зуєву, Роману Возняку Олександру Литовченку, Олександру Соломасі, Віктору Гордієнку, Олександру Жданенку, Віктору Новікову з нагоди Дня добровольця.

Керівники привітали з днем народження  ініціативного сільського голову Тарандинцівської сільської   ради  Анатолія Тітенка, побажавши йому і надалі залишатись дієвим.

2 1058

Потому   прейшли до питань порядку денного, їх було винесено на розгляд сесії 22.

 Тож депутати  взяли до відома план роботи районної   ради за 2016 рік,  затвердили  список  присяжних   Лубенського міськрайонного суду, з якими ознайомив голова районної ради  Григорій  Угляниця.

 

 

Підтримали внесення змін до Програми економічного  і соціального розвитку Лубенського району, виділивши  кошти з районного бюджету у сумі 45 тис.грн. для  надання пільг з оплати послуг зв»язку окремим категоріям населення, 40 тис.грн для  здійснення компенсаційних виплат  за пільговий проїзд  окремих категорій населення;  54 тис.грн (1 квартал 2017 року) для закупівлі Лубенським районним центром ПМСД 2500 доз туберкуліну для вчасної імунізації  населення району; 5, 04 тис.грн  для забезпечення функціонування виїзного флюс роографа; 47 тис.грн. для  придбання ліцензії  на створення  ФМ-радіо.

Внесли зміни  до Комплексної  програми   розвитку архівної справи в Лубенському районі   на 2017 рік: на виконання  комплексної програми у 2017 році  буде залучено 230,9  тис.грн.

 Народні обранці взяли до відома інформації щодо виконання програми протидії  захворюванню  на туберкульоз  у 2012 -2016  роках; Програми поліпшення казначейського  обслуговування  розпорядників  та одержувачів  бюджетних коштів  районного бюджету на 2016 рік;  Комплексної програми  здійснення  компенсаційних виплат за перевезення  окремих пільгових категорій  громадян  у Лубенському районі  на 2016 рік, які загалу інформували  головний лікар Лубенського районного центру первинної  медико-санітарної допомоги  Наталія Гармаш,  начальник  управління Державної  казначейської служби України у Полтавській області Іван Жовнір,  начальник управління   соціального захисту  населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.

Оперативно було розглянуто ряд фінансових питань, їх  представив начальник фінансового  управління райдержадміністрації Євгеній Сірченко.   Наразі затверджено звіт  про  виконання районного бюджету   за 2016 рік; передано бюджетні  трансферти у сумі 14769 грн. Лубенській міській раді  на надання  послуг у 2017 році   із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району. Підтримано передачу  бюджетних трансфертів  Тарандинцівській сільській раді для будівництва спортивного майданчика із штучним покриттям в с. Тарандинці (з районного бюджету, до бюджету с. Тарандинці    надійдуть трансферти у сумі 170 тис.грн).

Серйозно депутати підійшли до розгляду  питання щодо  внесенням змін до показників  районного бюджету на 2017 рік, у зв»язку з надходженням  трансфертів  із  сільських бюджетів  та  понадпланових  надходжень  загального фонду районного бюджету за 2016 рік.

Розпорядники бюджетних коштів по всім галузям пояснили депутатам  як буде використано фінанси та які першочергові потреби має кожна галузь. У процесі обговорення виникли питання  до начальника управління  соціального захисту населення Наталії Ісаєнко щодо   своєчасного отримання   довідок про призначення субсидій. Керівник пояснила, що управління   за потреби завжди готове  надати  таку інформацію у телефонному режимі, якщо за певних причин  довідка вчасно  не надійшла до адресата. Депутати  висловили  думку щодо проведення  певних заходів управлінням у напрямку інформованості населення, зокрема  у місцевих ЗМІ, сільських радах  розмістити телефони  управління аби  в літніх мешканців не виникало проблем з проплатами…

 Також до районного бюджету  із бюджету Засульської сільської ради передано трансферти  на утримання  Лубенського районного центру соціальних служб  для сім»ї, дітей та молоді (59735 грн);  утримання  Лубенського районного  центру  первинної  медико-санітарної допомоги (768292 грн.); утримання Територіального центру  соціального обслуговування  Лубенської  РДА (602879 грн. ); утримання  Лубенського районного центру  дитячої та юнацької творчості (206602 грн);  на  безкоштовний підвіз  до місця  навчання і додому школярів, які проживають на території Засульської сільської ради (34450 грн). на утримання закладів культури (180953 грн.);  на утримання   сільських бібліотек-філій  Лубенської ЦБС (432262 грн.).

Прийнято  майно на баланс Лубенської районної ради, а саме:  бортовий вантажний автомобіль, що знаходиться  в оперативному управлінні та на балансі  відділу культури і туризму райдержадміністрації .

  Також визначено  уповноваженого представника  - голову районної ради Григорія Угляницю,  для участі у загальних зборах  співзасновників КП РМГПГ «Лубенщина».

Депутатами прийнято два звернення, зокрема  до Президента України, Верховної  Ради України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки  торговельної блокади  тимчасово окупованих  територій України, з яким ознайомила   депутат районної ради Лідія Різуненко.

Та звернення   до Верховної Ради України,  Кабінету Міністрів України щодо передачі  повноважень  по забезпеченню  організації  пасажирських перевезень  на приміських автобусних маршрутах  загального користування, що не виходять  за межі  району, районним державним адміністраціям, чітко визначивши  механізм їх реалізації.  

           Під кінець  роботи сесії  розгорнулися справжні дебати.   Наразі до депутатів  звернулися мешканці села Тишки, де повністю зруйновано великоваговим транспортом відрізок дороги, аналогічна ситуація і  на території Засульської  об»єднаної територіальної  громади, зокрема у селах Мгар, Войниха.  Селяни обурені, що  немає підтримки і відповідного реагування  правоохоронних органів, служби автомобільних доріг на  дану проблему, адже дорогу і надалі продовжують руйнувати фури, бензовози.  Тільки після блокування   автошляху  селянами,   нарешті було встановлено  обмежувальні знаки, але, на жаль,  контроль  руху великовагового транспорту і надалі не здійснюється.  Депутати мали намір поспілкуватись з начальником поліції, керівником служби автомобільних доріг, почути   пояснення,  але, на жаль,  вони   були відсутні  на пленарному засіданні.

           Сільським головою Засульської сільської ради Сергієм Бондаренком  озвучено   також  одну з  актуальних  проблем, як  для новоствореної громади, так і для всього району – це    браконьєрське вирубування  лісосмуг, які знаходяться за межами населених пунктів.  Депутатами  вирішено   доручити  районній державній адміністрації підготувати  та   направити листи  у відповідні служби для  належного  реагування.