3 76316  грудня у  районній раді відбулася 11  позачергова сесія, яку провів голова районної ради Григорій Угляниця.  Участь у роботі сесії  взяли  в.о. голови районної  державної адміністрації Сергій Сіряченко, заступник  голови райдержадміністрації  Ігор Нестеренко, депутати обласної ради Владислав Мостовенко,  Руслан Ляшко, Олександр Сиченко,   сільські голи, керівники структурних  підрозділів райдержадміністрації, учасники АТО,  представники  ЗМІ, громадськість.

Із  34 депутатів на позачергову сесію районної ради зібралось 28  депутатів. На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у зоні проведення АТО, наразі перейшовши  до питань порядку денного.  Докладно заслухавши виступ начальника  фінуправління райдержадміністрації Світлани Самійленко,  проекти рішень було підтримано одноголосно. 

   Так, рішенням сесії  щодо  внесення змін  до показників  районного бюджету  на 2016 рік вирішено  прийняти  в 2016   році до районного бюджету  офіційні трансферти  із бюджетів Засульської сільської ради у сумі 580 569 грн; Литвяківської  сільської ради у сумі 205 000 грн; Мгарської сільської ради  у сумі 18000 грн. Повернути  офіційні трансферти  з районного бюджету  до бюджету  Шершнівської  сільської ради  у сумі 2 000 грн. 

2 975

 

Крім того,  з державного бюджету  отримано субвенцію   на суму  6102,5. Кошти розпреділено  на   галузь освіти, медицини,   передбачено виплату допомоги сім»ям з дітьми, пільг і субсидій  населенню  на оплату житлово-комунальних послуг та твердого палива і скрапленого газу.

 Наразі 967,2 тис.грн з освітньої  субвенції  буде спрямовано на придбання шкільного автобуса. Кошти буде збережено на наступний рік, що дасть можливість, отримавши спів фінансування,  придбати  шкільний транспорт для Новооріхівської ЗШ.

Наразі за рішенням сільських рад  про передачу трансферту  до районного бюджету збільшується  обсяг бюджету  на 801,6 тис.грн. Кошти буде направлено головним розпорядникам за цільовим призначення.

Проект прийнято зі змінами,  підтримано пропозицію депутата районної ради,  головного лікаря центру ПМСД Наталії Гармаш щодо  перерозподілу коштів  на оплату праці та природний газ, у зв»язку з підвищенням тарифів.

Одноголосними були депутати і у питанні  щодо внесення змін до рішення районної ради від 18 листопада  2016 року «Про передачу  в 2017 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району  на безкоштовний підвіз школярів  та вихованців».  Так,  сільськими  радами до районного бюджету передано кошти у сумі 2189649 тис.грн.  Депутати, частина з яких педагоги,  схвильовані, що залишається мало часу до закінчення бюджетного року, щоб освоїти кошти.  Хоча, як запевнила начальник фіну правління райдержадміністрації Світлана Самійленко,  буде докладено  максимальних зусиль аби  проблем  не виникло.

 Ще одним досить актуальним питанням стало  питання підтримки  демобілізованих учасників АТО, його порушив  голова районної ради Григорій Угляниця.  

Наразі було заслухано  учасника АТО, Дмитра Сацького,  який  озвучив  першочергові проблеми з якими довелося зіштовхнутися  демобілізованим після  повернення з «гарячих точок».

Про те, яку роботу  зроблено в районі в цьому напрямку інформувала  начальник  соціального захисту населення Наталія Ісаєнко.  У 2016 році у районі діє програма «Турбота», відповідно до якої  учасникам АТО надавалась одноразова допомога у сумі 500 грн, крім того  програмою передбачено  надання одноразової допомоги  членам сімей загиблих учасників АТО – 10 тис.грн., одноразова  грошова допомога учасникам АТО , які отримали поранення, захворювання -  до 5 тис.грн.. відшкодування витрат на поховання  та ін.

 В ході обговорення голова районної ради Григорій Угляниця  звернувся з усним депутатських запитом   щодо вивчення РДА до наступної сесії районної ради  питання розробки проектів Програм  поліпшення побутових умов,  оздоровлення учасників АТО.