6 23229 вересня  Центральна районна бібліотека імені В. Малика святкувала поважний ювілей - 95 річчя. Свято було  подвійним, адже у ці дні усі   працівники  книгозбірень відзначали також Всеукраїнський день  бібліотек. Захід  відбувся у головній книгозбірні району  і об»єднав у собі усіх поціновувачів  джерела знань – книги. Про те, що бібліотека  - храм науки відомо давно, але ще більше впевнюєшся в цьому, коли переступаєш поріг  районної бібліотеки, де ваблять око тематичні стенди, а справжні фахівці  зорієнтують  відвідувача  у правильному напрямку,  розкажуть про  книжкові новинки та запросять  відвідати  п’ять клубів, які тут діють: «У дружньому колі»; «Веселі долоньки»;  театральна студія «Смайли»; клуб «Англійська мова».
Цього разу гостей свята,  серед яких голова районної ради Григорій Угляниця, голова райдержадміністрації Тетяна Качанеко,  начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, Народний депутат України 4, 6 скликань Володимир Пилипенко, помічник Народного депутата України Костянтина Іщейкіна, депутат міської ради  Олександр Панченко,   бібліотекарі району, ветерани бібліотечної галузі, сільські голови, громадськість зустрічав дружній колектив книгозбірні  на чолі з її очільницею Валентиною Сьомак.
        Разом з ведучими заходу  присутні пригадали історію  бібліотеки, яка розпочала своє існування ще з далекого 1921 року, перипетії, труднощі, які вдалося подолати духовній скарбниці,  напрацювання, якими  сьогодні гордо пишається  потужний  колектив   центральної книгозбірні, а також 40 бібліотек-філій, які  й представляють  бібліотечну  систему  в районі.

IMG 20160929 112525 
       У своєму вітальному слові голова районної ради Григорій Угляниця наголосив на тому, що праця в книгозбірні - це покликання душі, а також зауважив, що ні один сучасний гаджит не замінить книги з якою ми починаємо знайомитися змалку і йдемо по життю. Він подякував  бібліотекарям за наполегливість, любов до професії,   бажаючи якомога більше  відвідувачів.
До привітань приєдналася  голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, закликавши усі частіше брати до рук книги.
Від районної влади  центральній бібліотеці ім. Малика було подаровано комп»ютер.
Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації  Людмила Пазенко  дякувала ветеранам Нілі Бондаренко, Зої Оленовській, Ганні Минці,  які стояли біля витоків створення бібліотечної системи. А також повідомила приємну новину: районна книгозбірня виборола  почесне звання -  «Бібліотека Полтавщини 2016 року».    

 

        Кращою бібліотекою району визнано Новаківську  книгозбірню.
Сюрпризом для  присутніх став розіграш  комп»ютерів, участь у якому взяли 24 бібліотеки у яких відсутні гаджити. Колесо фортуни  усміхнулось  Шеківській,  Солоницькій, В»язівській  бібліотекам.
Директор книгозбірні Валентина Сьомак, вітаючи колег, дякувала їм за роботу, підтримку, небайдуже ставлення до професії, яку обрали. Окремі слова вдячності висловлено сільським  головам Вищебулатецької, Новаківської, Бієвецької, Жданівської, Тарандинцівської, Снітинської, Михнівської, Мгарської сільських рад за підтримку.
      Вітання від сільських голів бібліотекарям висловила  сільський голова Новаківської сільської ради  Лариса Кісенко.
Народний депутат України 4,6 скликань Володимир Пилипенко подарував  книгозбірні  книгу Володимира Лиса «Століття Якова», яка наразі зараз дуже актуальна, адже стартує прим»єра вищезгаданого фільму.
      Помічник Народного депутата України  Костянтина Іщейкіна Олександр Панченко   зачитав вітання від нардепа, який в силу обставин  не зміг бути  на святі.
Ветеран-бібліотекар, яка має поважний вік, Ганна Минка,  розповіла про роки своєї роботи у Тарандинцівській книгозбірні, а також  про важливість закладу, де завжди  можна було отримати такі необхідні знання з  різних галузей, особливо сільського господарства.
Своїми  спогадами поділилася і директор-ветеран ЦБС Ніла Бондаренко,  висловивши сподівання, що наступний ювілей  також пройде в такій же теплій атмосфері.
      Теплі слова на адресу книгозбірні, її працівників  висловили письменники Раїса Плотникова,  Анатолій Устименко.
Присвятила власний твір бібліотеці і лубенка Анастасія Даниленко.
      Цього дня  ювілярку-бібліотеку вітали і музичними  композиціями, які надихали усіх бібліотекарів на позитив, такий необхідний  в роботі.
По завершенню заходу гостей пригостили смачним тортом, який нагадував величезну книгу. Було і фото на згадку про 95-річний ювілей.