6 23128 вересня працівники освіти Лубенщини відсвяткували своє професійне свято. У залі районного будинку культури зібралися вчителі,  вихователі, ветерани  педагогічної ниви, а також усі, хто  понад усе любить  свою роботу, віддаючи часточку  себе щодня, щохвилини, сіючи добре, мудре, вічне  у навчальних закладах Лубенщини. Педагоги  формують світогляд  підростаючого покоління, докладають максимальних зусиль аби  дітям були небайдужі такі поняття як  «вихованість», «толерантність»,  «дружба», «патріотизм». І саме завдяки їм -  неспокійним, вимогливим і відповідальним учні  успішно  складають ЗНО,  вступають до вишів, досягають поставленої мети.
       Тож талановиті і творчі були готові в цей день   приймати вітання.   А вони надходили звідусіль.  Колег привітала начальник відділу освіти, сім»ї. молоді та спорту  райдержадміністрації Юлія Білокінь, яка дякувала директорам,  завідувачам ДНЗ, а також  бібліотекарям, кухарям, кочегарам , водіям шкільних автобусів – усім, хто бере участь в учбовому процесі та дбає про комфорт шкільних буднів. Вона дякувала  за співпрацю сільським головам, очільниці профспілкової організації Людмилі Грицаєнко за плідну працю, цікаве дозвілля, яке гуртує педагогів в одну дружню родину. Вона вручила грамоти Департаменту освіти і  науки  облдержадміністрації  та відділу освіти, сім»ї,  молоді та спорту райдержадміністрації працівникам навчальних закладів.
 Вітальне слово педагогам говорив і голова районної ради Григорій Угляниця, який  дякував їм за терпіння, самовідданість, любов, наголошуючи на тому, що освітяни Лубенщини -   найкращі. А підтвердженням цьому стали Подяки  Полтавської обласної ради, якими нагороджено найкращих.

8 124
        Приєдналась до привітань і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, наголошуючи на тому,  що 800 освітян Лубенщини плідно працюють, виконуючи свою роботу з глибокою відповідальністю. Очільниця нагородила Почесними  грамотами облдержадміністрації  окремих освітян району. Грамоти райдержадміністрації отримали Світлана Круглякова,  Вадим Павленко, Микола  Крутій, Лідія Шудрик, Віктор Бубир,  Сергій Манойленко, Любов  Третяк, Алла Загинайло.


      Звернулася з вітанням до колег і  голова Лубенської  районної організації   профспілки  працівників освіти  і науки України Людмила Грицаєнко. В подарунок  вона разом з онучкою Марійкою  виконала  пісню, яку  викликала шквал аплодисментів.
Згадали в  цей день і молодих педагогів, які в цьому році  розпочали свою діяльність і працюють з великою відповідальність, серед них Олена Переяславська, Світлана Кропивка,  Тетяна орлова, Віктор Білокінь. 
Пісенний дарунок  прозвучав  з вуст директора Калайдинцівської ЗШ І-ІІІ  Сергія Мисника.
Впродовж заходу  учителів, вихователів вітали учні шкіл району та артисти районного будинку культури, бажаючи освітянам невпинного руху вперед, але по-іншому і не може бути, адже  педагогів окрилюють досягнення їхніх вихованців. Тож успіхів,  усім, хто трудиться на  плідній освітянській ниві.