2222222222222222222-------------------27 вересня  у Тишках святкували День села. Тут  дружною родиною у   сільському Будинку культури  громада зібралась  на концерт.  Серед гостей заходу голова районної ради Григорій Угляниця,  депутат районної ради  Валерій Фесечко, ветерани органів місцевого самоврядування Іван Шапаренко, Юлія Сапа,  виконавчий апарат районної ради, а також  мешканці сусідніх сіл: Крутий Берег, Вовчик, Висачки – усі вони прибули аби розділити радість  мешканців Тишків, поспілкуватись один з одним та й просто відпочити,  почерпнути позитиву від побаченого та почутого.

Ще у фойє на гостей чекала виставка  місцевих майстринь, які   представили цілу низку   власноруч вишитих виробів: рушників, серветок, подушок, ікон, які  зачаровували кожною як красою,  так і своєю витонченістю, а ще витримкою, адже на всі це  потрібен час і бажання.

Захід розпочався з привітання сільського голови Василя Шапаренка, який дякував громаді  за згуртованість, вміння вирішувати проблеми спільно, а саме: збиратися  наводити благоустрій у населеному пункті, проводити свята. Ініціативний керівник  вручив   грамоти виконкому сільської ради  молоді села, які  беруть активну участь у культурному житті  краю: Дмитру Кадуці, Тетяні Дяченко,  Тетяні Артеменко, Наталці  Єгоровій. За збереження народних традицій грамоту  отримала Надія Козеренко, а за підтримку громади подяки  висловлені керівнику  товариства «Баришівська зернова компанія»  Василю  Стасовському, депутату районної ради, голові СФГ «Тишківське» Віктору Моротченку.

 

 

Визначено і найкращу садибу, маленький  музей народних традицій знаходиться на подвір»ї Василя Безпечного, з якого сільський голова закликав брати приклад.

Бажав  селянам здоров»я, енергії та завзяття  голова районної ради Григорій Угляниця, захоплюючись  фольклорними талантами тишківців,  а також закликаючи вишивальниць передавати своє вміння онукам. Громаді ж керівник побажав єдності та взаєморозуміння, а її  енергійному очільнику Василю Шапаренку  безмежного оптимізму, якого  йому й так  не позичати.

Розгорнута концертна програма ввібрала все:  пісні  колективу 

«Діброва»,  «Чарівниця» ,  драматичні сценки, виступ епатажної місцевої мешканки Діани, яка виконала декілька пісень різного  жанру, отримавши шквал оплесків від односельців.

Було згадано   як болісні,  так і радісні сторінки історії села серед яких війна, визволення  від фашистських загарбників,  а ще участь у  ліквідації наслідків аварії   на ЧАЕС,  виконання  громадянського обов»язку в Афганістані, в зоні АТО на Сході країни.  Полеглих героїв вшанували хвилиною мовчання.

Концертна програма розгорнулась   ще не на одну годину, адже творчим тишківцям було що показати.

На завершення свята  на присутніх чекав запашний  коровай та  смачна каша, якими пригощали усіх бажаючих. А нам залишається побажати   громаді миру та  згуртованості, адже в єдності, бажанні діяти   -  наше майбутнє.