555511117 травня у селі Новооріхівка Лубенського району відбувся традиційний турнір з міні –футболу, присвячений памяті Герою України Олександру Григоровичу Лелеченку,   заступнику начальника електроцеху четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС , який у 86 році один з перших вступив у нерівний поєдинок з розбурханим атомом, прийнявши його безпощадний удар на себе. Новооріхівська ЗШ з 89 року носить ім’я О.Г. Лелеченка. уродженця села, а в ці травневі дні, день смерті героя 7 травня, учні і вся громада, гості з Чорнобиля, побратими О.Г. Лелеченка, вшановують пам’ять безстрашного українця функціонуваня об’єктів Чорнобильської АЕС.

Захід пройшов на подвір’ї школи, серед його учасників голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, Народний депутат України Ігор Мосійчук, депутати Полтавської обласної ради Руслан Ляшко, Владислав Мостовенко, голова районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Василь Куксань, заступники голови правління районної чорнобильської організації Микола Чудак. Василь Силка, сільський голова Новооріхівської сільської ради Станіслав Ігнатенко, а також численна делегація ДП «Управління забезпечення функціонуваня об’єктів Чорнобильської АЕС.

Зустрічала поважних гостей директор Новоріхівської ЗШ Оксана Магура, яка наголосила, що кожен учень школи знає про подвиг земляка Лелеченка і береже пам’ять про нього, а також поділилася тією титанічною роботою, яку зроблено у школі задля увіковічення пам’яті героя.

88888---777

Потому завідувач сектору у справах сімї, молоді та спорту Віта Брюховецька запросила на подвіря команди-учесниці турніру. Право підняти прапор турніру було надано капітану команди села Березівка, минулорічним переможцям, Владиславу Назаренку.

З вітальним словом до учасників турніру і всіх присутніх звернувся голова районної ради Григорій Угляниця, який побажав учням славної школи свято берегти память про героя, а учасникам турніру гідної перемоги.

Передала вітання від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, дякуючи дирекції школи, сільському голові, спонсорам свята - регіональному директору ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василю Стасовському за прекрасну організацію свята. Нею було вручено подяки голові районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Василю Куксаневі, заступникам чорнобильської організації Миколі Чудаку, Василеві Силці.

 

 

Сільський голова Станіслав Ігнатенко дякував гостям за відвідини територіальної громади, зауваживши, що Чонобиль - це символ мужності співвітчизників.

Депутат обласної ради, керівник підприємства «Наша пекарня» Руслан Ляшко закликав молодь іти до знань аби досягати висот і науці і не допустити подальших катастроф, а ще памятати, що в школі, де вони вчаться навчався Герой України.

Владислав Мостовенко, депутат обласної ради висловив сподівання, що з кожним роком учасників турніру буде більше, адже здорова нація – майбутнє держави.

З вітальним словом також виступили голова районної організації ВГО«Союз Чорнобиль України» Василь Куксань, голова профспілкової організації ЧАЕС Максим Орлов, начальник електроцеху станції Василь Ковтуненко, голова профкому електроцеху станції Олег Величківський та інші. До меморіальної дошки лягли живі квіти – символ памяті про Героя-земляка.

10 39

Доки команди-учасниці демонстрували спортивний гарт, гості заходу, пройшовшись коридорами школи, де можна було побачити декілька куточків, присвячених О.Г. Лелеченку, завітали до шкільного музею. Директор музею Іван Худояр разом з екскурсоводами Вікторією Василевич, Альоною Івасюк, Тетяною Черкаською, Наталею Довгаленко, здійснивши екскурс у минуле, більш ширше розповіли про Олександра Лелеченко, роки його дитинства, юності, подвиг, яким пишаються новоріхівчани і всі луб енці. Змістовні виступи вкотре змусили задуматись присутніх, як багато було зроблено земляком, який ціною свого життя рятував націю.

Маючи прекрасну можливість поспілкуватись з громадою, оглянути об’єкти соціальної сфери, голова районної ради Григорій Угляниця разом з заступником голови райдержадміністрації Тетяною Сергієнко. Сільським головою Станіславом Ігнатенком завітали до ДНЗ «Вогник», де завідувач Лариса Артемова, розповіла як вдається вирішувати проблеми закладу, робити все можливе і неможливе аби 57 дітлахам, які відвідують «Вогник» було затишно і комфортно, а головне – цікаво.

Турнір підходив до завершення, проливний дощ не зупинив спортсменів, тож вони активно виборювали перемогу. ЇЇ цього року, як і попередні два, виборола команда з Березівки, друге місце було у команди з Литвяків.

Нагороди вручили голова районної ради Григорій Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, голова районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Василь Куксань, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський.

Кращими гравцями турніру було відзачено Андрія Алмашія та Василя Матиринського. Громати і медалі   за почесне друге місце отримала команда з Литвяків, переможний кубок, медалі, грошову винагороду, солодощі – команда села Березівка.