1 865У Вищому Булатці вирішили  привітати Громаду села  з приходом весни  та організували весняний ярмарок Михайлівська площа села вирувала миром, адже тут розгорнувся справжній ярмарок. Ця гарна традиція наших предків зараз відроджується  Ідуть люди звідусіль ярмаркувати. А там де народ, там і жарти, і дотепи, і сміх, і, звичайно, танці і пісні українські.

    До участі у торжищі  були запрошені представники дрібного та середнього бізнесу міста і району, і навіть представники інших регіонів України. Покупцям було запропоновано широкий вибір продовольчих  та промислових товарів, кондитерських виробів, товарів повсякденного вжитку, столярні вироби, будівельні матеріали, сільськогосподарський реманент – все, що потрібно селянину-трудівнику у гарячу весняну пору.Для поповнення господарств живністю на ярмарку продавався молодняк птиці, поросята. Широкий асортимент насіння овочевих культур, саджанців. Елітну картоплю з Інституту картоплярства НААН приїздили купляти і жителі  сусідніх сільських громад.

 

     Яскраві враження та неймовірні емоції на ярмарку створювали учасники художньої самодіяльності Вищебулатецького центрального будинку культури на чолі з Валентиною Гаврик та Євгенією Губренко. Музичні вітання ярмаркувальникам дарували учасники народного аматорського хору під керівництвом Віктора Щербатюка. Наваристою юшкою та смачним кулішем частували гостей свята працівники дитячого садка Гайдук Н., Козеренко Н., Гайдук Л.

3 540

      Зі словами привітання до громади села та гостей дійства звернувся сільський голова Сергій Бачевський. Він висловив подяку підприємцям, які взяли участь в проведенні свята  та щирі сподівання, що подібні ярмаркування стануть традиційними, адже унікальність проведеного ярмарку  в тому, що для його проведення об’єдналися всі небайдужі жителі села, щоб спрямувати свої зусилля на відродження кращих традицій українського народу. Адже саме ярмарок – прекрасний засіб для реалізації товарів та послуг, демонстрації можливостей підприємств, укріплення існуючих та налагодження нових партнерських контактів.

    Вищебулатецький ярмарок став справжньою феєрією українського колориту, святом української душі, захоплюючим спектаклем під відкритим небом.

 

Віра Звержинська