clip image001 0Під такою назвою напередодні жіночого дня - 8 Березня  в читальній залі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика  відбувся  захід – знайомство з жінками минулого і сучасності.

Під час діалогу  всі запрошені неодмінно зверталися  до одвічної загадки природи – Жінки.

Жінка… скільки про неї було сказано й написано. Яка вона жінка-ідеал?  Яке її місце в суспільстві  в різні епохи, яка вона наша жінка-сучасниця і що Жінка  значить для кожного з нас. На ці та інші  запитання шукали відповіді запрошені на зустріч гості: Раїса Плотникова - член Національної спілки письменників  України; Наталія Сахарова - науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею; Ольга Вишневська - викладач культурології Лубенського літотехнічного коледжу, краєзнавець; Людмила Пазенко - начальник відділу культури і туризму Лубенської РДА; Геннадій  Хенкін - голова благодійного фонду « Хосед-Шофар», постійний партнер бібліотеки.

Перед учасниками заходу постали маловідомі сторінки  життя Анни Керн і Катерини Скаржинської, Наталії Шереметьєваої і Олександри Анненкової, Ніни Семенюти і Галини Малик.

 

Ведуча заходу директор  Лубенської ЦБС Валентина Сьомак наголошувала: «Жінка. Самою долею їй судилося на віку бути щасливою, засівати свою ниву і колихати своїх дітей, зазнавати втоми і втіхи, продовжувати рід і берегти правічні закони. Українські жінки були не тільки дружинами високопоставлених чоловіків із князівських родів,  козацьких старшин, а й самі були політиками, ученими , митцями. Крім того, протягом усієї історії України  багато хто з них у культурно-освітній, політичній і навіть військовій діяльності не поступався  перед чоловіками, а й перевершував їх». 

А святковості зустрічі  додавали виступи  учасників гурту «Бабусеньки» Вовчицького  СБК (керівник  Раїса Пасічна ), Геннадія Степанова і Сергія Калашникова.

 

За матеріалами сайту Лубенської райдержадміністрації