IMG 20160224 10070824 лютого  у Лубенській районній раді  відбулося спільне засідання постійних комісій. Участь у засіданні взяв голова районної  ради Григорій  Угляниця, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко.

Голова районної ради  Григорій Угляниця інформував про внесення  змін до Регламенту  районної ради сьомого скликання, запропонувавши  доповнити статтю 21  наступним змістом:  «Відкрите  поіменне та таємне голосування».

Також члени  комісій заслухали  ряд фінансових питань з якими їх ознайомила  начальник  фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Вона інформувала про затвердження звіту  про виконання  районного бюджету  за 2015 рік: районний  бюджет  за доходами виконано у сумі 157836,0 тис.грн., понад план  отримано 5795,9 тис.грн.  Вона ознайомила з внесенням змін до показників  районного бюджету  на 2016 рік: за рішенням сільських рад  до районного бюджету  збільшується обсяг бюджет у  на 2721,4 тис.грн., кошти будуть направлені  головним розпорядникам коштів за цільовим призначенням.  

Світлана Самійленко  проінформувала про  передачу  в 2016 році  бюджетних трансфертів  Лубенській міській раді  на надання послуг  із соціальної  реабілітації  дітей-інвалідів, які  проживають на території району: з районного бюджету до бюджету міста  пропонується передати  міжбюджетні трансферти  у сумі 76313 грн.

 

Широкого обговорення набули питання реорганізації  Шершнівської, Березівської  загальноосвітніх  шкіл  І-ІІ ступенів у школи І ступеня. На думку депутатів, доцільно заслухати думку сільських голів Шершнівської та Березівської  територіальних громад  та батьків учнів.

       Заступник голови  райдержадміністрації Тетяна Сергієнко  інформувала  про виконання  районної Програми «Молодь Лубенщини» на 2012-2015 роки.  Депутати висловили ряд думок щодо  заохочення молоді  до культурного та спортивного життя.

Було заслухано  інформацію  начальника  служби  у справах  дітей РДА Наталії Стромко щодо виконання  комплексної Програми по забезпеченню житлом  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа  в  Лубенському районі на 2013-2015 роки.

Розглянуто  комплексну Програму  по забезпеченню  житлом дітей-сиріт, дітей,  позбавлених  батьківського піклування, та осіб з їх числа  в Лубенському районі на 2016-2019 року.

IMG 20160224 100720

Керівник  апарату райдержадміністрації Олена Пірова  доповіла  про внесення  змін до Комплексної  програми розвитку архівної справи  в Лубенському районі  на 2016 рік:   програму доповнено   додатком

«Напрямки діяльності та заходи Комплексної  програми розвитку  архівної справи у Лубенському районі на 2016 рік».

          Також розглянуто питання  про внесення  змін до рішення  районної ради  від 24.04.2015 «Про затвердження  переліку закладів культури  базової мережі  районного рівня  та їх граничної  штатної  чисельності» та ряд земельних питань .