333333333333333344444444430 листопада у  районній раді відбулася нарада з сільськими головами, її  провів голова районної ради Григорій Угляниця.

Перед присутніми виступила  головний спеціаліст  відділу  організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації  Тетяна Бутрим, яка ознайомила з ходом виконання  Закону України  щодо засудження комуністичного  та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних  режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.  Тетяна Бутрим  закликала очільників територіальних громад  серйозно  поставитись до вимог закону,  обговорити  питання в громадах та прийняти рішення щодо перейменування вулиць, що підпадають під дію закону. Вона також наголосила, що  це  питання  вирішено  повною мірою  у  Новооріхівській сільській раді.

Про відзначення  Дня  вшанування учасників ліквідації аварії  на ЧАЕС йшлося у виступі   голови  Лубенської районної громадської  організації «Союз Чорнобиль України»  Василя Куксаня.  Він також зазначив, що   «чорнобильці»  хочуть зустрітись з головою районної ради,  райдержадміністрації  аби залучитися підтримкою керівників у вирішенні наболілих питань.

 

 

         Зі змінами  до  Закону України   «Про звернення громадян» та  станом діловодства  у сільських радах ознайомили    начальник  загального відділу  апарату райдержадміністрації  Олексій Звержинський та  головний  спеціаліст  загального відділу  апарату   райдержадміністрації   Наталія Шупік.  Йшла мова  про електронні петиції, порядок їх подання  та розгляд. Доповідачі орієнтували сільських голів   використовувати  в роботі  типову  інструкцію з діловодства, затверджену  Постановою   Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року №1242; правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені  Міністерсвом юстиції України  18.06.2015 року. Крім того, основою для складання  номенклатури справ  стане перелік  типових документів, затверджених  наказом Міністерства  юстиції  України  від 12 квітня 2012 року №578/5.

1111444400

 

             Про звернення  громадської  організації «Сула-SOS» щодо  розчистки  русла річки «Сула» інформував голова районної ради Григорій Угляниця. Він повідомив, що для позитивного вирішення  даного питання  доцільно  створити  районну комплексну програму . Відповідного листа  для вивчення направлено до  районної державної адміністрації.  Виступ керівника доповнила радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова.

 На завершення наради  Григорій Угляниця повідомив, що разом з радником з юридичних питань Наталією Шишовою  юлижчим часом   відвідає сільські ради району.