1111--------

 

25 листопада голова районної ради Григорій  Угляниця, голова райдержадміністрації  Іван Дзус провели нараду з сільськими головами, яка пройшла  за участі керівника апарату райдержадміністрації Олени Пірової, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, працівників  виконавчого апарату районної ради. На початку зібрання очільники  району представили присутнім новообраних сільських голів. Потому,  активно включившись у роботу,  заслухали інформацію Тетяни Бутрим,  головного спеціаліста  відділу організаційно-кадрової роботи  апарату  райдержадміністрації, щодо виконання  вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

 

Тетяна Бутрим наголосила, що сільські ради мали  достатньо часу для здійснення  перейменування   вулиць, провулків, площ та парків, які підлягають під дію Закону, а також  зауважила , що з 21 листопада 2015 року це  право надано губернатору,  тому вулиці  буде перейменовано в будь-якому разі.  

Йшла мова і про порядок оформлення субсидій для населення та питання, які виникають у громадян. Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення  Наталія Ісаєнко, у жовтні  прийнято 1500 тисячі заяв  на надання субсидій, в листопаді – близько 700. Спеціалісти управління праці  трудяться в режимі   подовженого дня, діє гаряча телефонна  лінія.

Крім того, було розглянуто ряд бюджетних та мобілізаційних питань.

222-------

 На завершення  наради  очільники району  запросили присутніх на   обласний захід з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні, який відбудеться на Кургані Скорботи поблизу села Мгар.