2 554 1«Доки сонце сяє, слава українського народу не вмирає», - такими словами   розпочався 13 жовтня концерт у районному будинку культури, присвячений Дню захисника України. В залі зібралися захисники держави серед яких «чорнобильці», «афганці», учасники АТО, а також лубенці, що люблять свою Батьківщину понад усе . Захід переніс присутніх у далеку добу козаччини, коли сміливці-юнаки боронили рідну землю, демонструючи власні сили і міць, було згадано події Другої світової війни і її переможців, 86 рік, добу «нещадного атома», події Афганістану, АТО на Сході країни, де українці захищають територіальну цілісність держави.

До присутніх звернулись голова районної ради Олександр Темченко. В його виступі йшлося про патріотів - лубенців, згадав він захисників, які знаходяться на Сході, в зоні АТО, волонтерів, членів штабу «За єдину Україну», громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня» наголосивши на тому, що усім слід рівнятись на цих людей, висловивши сподівання, що лубенці і надалі не будуть байдужими до подій в державі.  Також він наголосив, що лубенці пам»ятають і будуть пам»ятати тих, хто поліг на Майдані у лютому 2014 року, хто втратив життя під Іловайськом, Дебальцеве, серед них , на жаль, і 7 наших земляків.

Слова вітань, миру та злагоди лубенцям надійшло і з вуст голови райдержадміністрації Івана Дзуса.

 

 

Потому керівники району вручили Почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації підполковнику Віталію Лучному, військовому комісару Лубенського районного військового комісаріату, майору Тарасу Безчасному, заступнику військового комісара Лубенського РВК, майору Андрію Швидкому, заступнику військового комісара Лубенського РВК, капітану Станіславу Левенку, начальнику відділення військового обліку та бронювання Лубенського РВК, Ігорю Черевку, головному спеціалісту командування Лубенського РВК та іншим.

9 43

 

На сцену було запрошено воїнів-інтернаціоналістів для отримання відзнак Президента України – пам’ятних медалей «25 років виведення військ з Афганістану». Нагороди вручали керівники району Іван Дзус та Олександр Темченко, а також керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак.

 

Демобілізованим учасникам АТО вручено медалі «За оборону рідної держави».

Землякам воїнам-АТО за мужність і патріотизм подякував голова Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО Олександр Клюшник, закликавши побратимів гідно носити військові нагороди, які по праву здобуті у «гарячих точках».

 

     Усіх загиблих захисників України було вшановано хвилиною мовчання.

 

       На присутніх чекав   концерт, подарований учасниками художньої самодіяльності району, серед яких чоловічий вокальний ансамбль РБК, Валерій Петренко, Інна Сизоненко, дитячий вокальний ансамбль «Арт-студія», Антон Герга, Наталія Ляшенко, Зразковий колективом фольклорного танцю «Водограй», Зразковим колективом фольклорного танцю «Перлина», родина Васильченків, народний квартет «Сузір’я», Наталія Прокопець, Ірина Ліхачова, Маргарита Шафорост, Світлана Руденко та інші.

 

   Свято закінчилось, але сподіваємося, що наступну його річницю ми будемо зустрічати у мирній Україні!