2 5467 жовтня під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 36 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Іван Дзус, депутат обласної ради Григорій Тягло, заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії, а вона, як запевнив  голова районної ради Олександр Темченко, є завершальною у 6 скликанні, було вручено Почесні грамоти Полтавської обласної ради депутатам районної ради Олексію Хорольському, Миколі Коротуну, Петру Балі та сільським головам Березотіцької сільської ради Надії Білокур, Литвяківської - Валерію Ночовному, Хорошківської - Миколі Бровку. Почесними грамотами районної ради за сумлінну працю та значний особистий внесок усоціально-економічний розвиток району голова районної ради   нагородив депутатів районної ради Василя Бута, Вікторію Мартиневську, Надію Клепач, Анатолія Савенкова, сільських голів Тарандинцівської, Духівської, Михнівської сільських рад - Тетяну Галету, Валентину Даладу, Марію Король.

Крім того, Олександр Темченко, привітав з днем народження та вручив квіти депутату обласної ради Григорію Тяглу.  

 

 

Активно включившись в роботу, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, наразі підтримавши пропозицію Василя Кулика щодо зняття з порядку денного 8 земельних питань.

Рішенням сесії внесено зміни до показників районного бюджету на 2015 рік», збільшено обсяг трансфертів з державного бюджету на 5135,0 тис.грн, крім цього рішенням Полтавської обласної ради за 2 жовтня 2015 року районному бюджету збільшено обсяг додаткової дотації на 100,0 тис.грн..

3 426

Погоджено передачу в 2016 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів та вихованців», до районного бюджету в 2016 році буде прийнято міжбюджетні трансферти у сумі 1318276 грн.

Також погоджено передачу в 2016 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що належать до Національного архівного фонду», до районного бюджету спрямовуються міжбюджетні трансферти у сумі 150828 грн.

Прийнято «Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2016 рік, з якою виступила начальник управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.  

Внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік: програму доповнено підрозділом «Забезпечення ефективного надання адміністративних послуг». Як зауважила начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Любов Логвин, зміни пов’язані із забезпеченням безкоштовного харчування у навчальних закладах дітей учасників АТО, куди передбачено спрямувати 21 тис. грн. та забезпечення роботи відділу з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг, на що спрямовано 29, 3 тис. грн.

       Депутати передали на баланс Вовчицького районного краєзнавчого музею імені І.І. Саєнка історико-краєзнавчий музей при Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ступенів імені генерал-майора Ф.Д. Рубцова, затвердили перелік закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності»: «Вовчицький районний краєзнавчий музей ім. І.І.Саєнка - 4,5 шт.од.».

Підтримали   проект рішення «Про передачу бюджетних трансфертів Лубенській міський раді у 2016 році, запропонувавши бюджетні трансферти у розмірі 35,0 відсотків, його представила головний лікар Лубенського районного центру ПМСД Наталія Гармаш.

5 183111

Депутати одноголосно підтримали   питання  «Про прийняття районної  цільової Програми забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2015-2016 роках делегованих їй районною радою повноважень»; «Про переведення навчальних закладів на умови самостійного ведення господарської діяльності та бухгалтерського обліку»; «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2015 рік»; «Про внесення змін до порядку використання коштів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва до районного бюджету».

На завершення пленарного засідання голова районної ради Олександр Темченко звернувся до депутатів, сільських голів, подякувавши їм за роботу, активність, бажання працювати на благо району. А також наголосив, що пленарні засідання за останні півтора роки  проходили дискусійно, таку мету він собі поставив, і її було досягнуто, тож раді 7 скликання буде чому повчитися у попередників.

Від депутатів голові районної ради Олександру Темченку за наполегливість, відповідальність, підтримку подякував депутат районної ради Анатолій Савенков.