IMG 20151005 1010095 жовтня у Лубенській районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій, яке провів голова комісії з питань планування бюджету та фінансів Олександр Коломієць. Участь у зібранні взяли голова районної ради Олександр Темченко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко.

Члени комісій заслухали ряд фінансових питань з якими їх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Вона інформувала «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік», збільшено обсяг трансфертів з державного бюджету на 5135,0 тис.грн, крім цього рішенням Полтавської обласної ради за 2 жовтня 2015 року районному бюджету збільшено обсяг додаткової дотації на 100,0 тис.грн., «Про передачу в 2016 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів та вихованців», пропонується прийняти до районного бюджету в 2016 році міжбюджетні трансферти у сумі 1318276 грн., «Про передачу в 2016 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на централізоване тимчасове зберігання архівних документів, що належать до Національного архівного фонду», пропонується прийняти до районного бюджету міжбюджетні трансферти у сумі 150828 грн.

Депутатами було опрацьовано «Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2016 рік, з якою виступила начальник управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.

 

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та   інфраструктури райдержадміністрації Любов Логвин інформувала про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік: доповнити програму підрозділом «Забезпечення ефективного надання адміністративних послуг».

Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко ознайомила членів комісій з проектом рішення «Про історико-краєзнавчий музей при Калайдинцівській ЗШ І-ІІІ ст. ім. генерал -майора Ф.Д. Рубцова", запропонувавши перейменувати історико-краєзнавчий музей при Калайдинцівській ЗШ І-ІІ ст. генерал-майора Ф.Д. Рубцова у Калайдинцівський краєзнавчий музей, крім того створити музей-філію при Вовчицькому районному краєзнавчому музеї ім. І.І.Саєнка.

IMG 20151005 100835

Нею також було озвучено питання щодо внесення змін до рішення районної ради від 24 квітня 2015 року «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності»: «Вовчицький районний краєзнавчий музей ім. І.І.Саєнка - 4,5 шт.од.».

Активного обговорення набуло питання «Про передачу бюджетних трансфертів Лубенській міський раді у 2016 році, запропоновано бюджетні трансферти у розмірі 35,0 відсотків, з яким виступила головний лікар Лубенського районного центру ПМСД Наталія Гармаш.

Також членами комісій було опрацьовано такі питання: «Про районну цільову Програму забезпечення виконання Лубенською районною державною адміністрацією у 2015-2016 роках делегованих їй районною радою повноважень»; «Про переведення навчальних закладів на умови самостійного ведення господарської діяльності та бухгалтерського обліку»; «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми розвитку архівної справи в Лубенському районі на 2015 рік»; «Про внесення змін до порядку використання коштів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва до районного бюджету; «Про затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки площею 8,4400га; «Про затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки площею 20.0000 га.».

Усі проекти рішень, що були розглянуті на спільному засіданні постійних комісій, рекомендовано винести на розгляд 36 сесії районної ради.