IMG 20151001 1203501 жовтня на базі Литвяківської сільської ради відбулося виїзне засідання Координаційної ради при голові районної ради. Сільські голови разом з головою районної ради Олександром Темченком, виконавчим апаратом районної ради побували у Литвяківській сільській раді, поспілкувались з сільським головою Валерієм Ночовним, відвідали об»єкти соціальної сфери села: дитячий садочок, ФАП, будинок культури, завітали до Литвяківської ЗШ І-ІІІ ступенів, помилувалися окрасою села – Свято-Покровською церквою, яку відкрито не так давно.

За словами Валерія Ночовного Литвяківська територіальна громада, що включає в себе села Литвяки, Червоні Пологи, Жовтневе налічує 900 жителів, наповнення сільського бюджету здійснюється за рахунок оренди землі, тож основними орендарями є ТОВ «Агротехгарант», керівник Григорій Мочоний, ТОВ «Райз – Максимко» керівник Василь Сенько. На території діють СФГ «Надія», «Сатурн», «Дар», «Юність», «Росинка».

 

 

Село живе, розвивається про це свідчать дитячі голоси у садочку, на сьогодні ДНЗ відвідує 24 дітлахи,  гамірливий сміх дітей на подвір»ї школи, яка вражає охайністю території і ввічливістю дітей, а в цьому заслуга як педагогічного колективу так і її директора Таміли Костюк. Приємно зайти і до медичного закладу, і в будинок культури, де на 70 тисяч гривень зроблено ремонт глядацької зали, перекрито покрівлю, а попереду ще ряд ремонтних робіт.

Тож пройшовши селом, поспілкувавшись як з його мешканцями так і один з одним, кожен член делегації взяв для себе щось корисне, а особливо те, як потрібно працювати аби в громаді був лад.