44440011 вересня   під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання  чергової 35 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Іван Дзус, заступники голови райдержадміністрації, представники   громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС», правоохоронних органів, засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії голова районної ради Олександр Темченко разом з головою райдержадміністрації Іваном Дзусом виконали приємну місію, привітавши з днем народження депутата районної ради, директора Територіального центру райдержадміністрації Наталію Хомкіну.

 

 

Перейшовши до питань порядку денного, депутати внесли зміни до довготермінової комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки, розширивши перелік заходів програми. З вищевказаною Програмою присутніх ознайомив завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак. Крім того, він відповів на запитання присутніх щодо плану виконання чергової  хвилі мобілізації, зауваживши, що в Лубенському районі мобілізовано 146 осіб. Йшла мова і про подальшу підтримку лубенців -учасників АТО.

Підтримано виділення коштів на співфінансування інвестиційних проектів регіонального розвитку. Як зауважила головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Лариса Тарасенко для співфінансування проекту «Придбання шкільного автобуса для Засульської гімназії Лубенського району Полтавської області з  районного бюджету у 2016 році буде виділено кошти в розмірі 110,00 тис.грн, для проекту «Придбання санітарних автомобілів для Жданівської, Засульської та Вищебулатецької АЗПМС Лубенського району» кошти в розмірі 148,779, але за умови перемоги у конкурсі інвестиційних проектів регіонального розвитку. 

2 5252

Внесено змін до показників районного бюджету на 2015рік: рішеннями сільських рад району до районного бюджету збільшується обсяг бюджету на 878,9 тис.грн, кошти будуть направлені головним розпорядникам за цільовим призначенням: на виконання Довготермінової комплексної програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки; відділу освіти райдержадміністрації; відділу культури і туризму райдержадміністрації.

 Одноголосно рішенням сесії призначено головним лікарем Лубенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Гармаш Н.В.

             Внесено зміни до Статуту Лубенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, у звязку з ліквідацією відділу охорони здоровя.

Реорганізовано Лубенський районний науково-методичний центру у районний методичний центр, призначено директором Лубенського районного   науково-методичного центру Шевченко Л.М.

Також депутати  рішенням сесії надали дозвіл на списання майна Ісківської, Жданівської, Новаківської ЗШ І-ІІІ ступенів: коректорів газу;  дозвіл на списання майна Новаківської ЗШІ-ІІІ ступенів: паркан Новаківської ЗШ І-ІІІ ст..; погодили звільнення директора Шершнівської ЗШ І-ІІ ступенів, у зв’язку з переведенням на іншу посаду;   погодили призначення директора Шершнівської ЗШ І-ІІ ступенів; погодили звільнення директора Ромоданівської ЗШ І-ІІ ступенів, у зв’зку з переведенням на іншу посаду та ліквідацією Ромоданівської ЗШІ-ІІ ступенів; надали  дозвіл на встановлення меморіальних дощок, з метою вшанування та увічнення пам’яті жителів району, які героїчно віддали своє життя за свободу та незалежність України в ході проведення АТО; затвердили технічну документацію земельних ділянок; затвердили розпорядження голови районної ради.