21 624 липня   під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання позачергової  34 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь  голова райдержадміністрації Іван Дзус, заступники голови райдержадміністрації, представники громадського формування  з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС», Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну»,  засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії  голова районної ради Олександр Темченко разом з головою райдержадміністрації  Іван Дзусом відповідно до Указу Президента України вручив  посмертно  орден «За мужність» ІІІ ступеня рідним загиблого  в  зоні проведення АТО солдата-земляка Романа Крутька. Нагороду отримали  мати  Олена Григорівна та дружина Валентина Крутько.1 611 Крім того, відповідно  до розпорядження  голови   райдержадміністрації Роман Крутько  нагороджений посмертно орденом  «За вірність присязі».Відповідні документи зачитав завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак. Очільники району висловили співчуття рідним загиблого, наголосивши на тому, що герої не вмирають і спогади  про Романа Крутька залишиться у серцях лубенців.  Пам’ять про героя вшанували хвилиною мовчання.

 

Присутні заслухали  інформацію командира  підрозділу  громадського формування  з охорони громадського  порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС» Руслана Ладики  та голови Лубенського міськрайонного штабу сприяттяня руху «За єдину Україну» Олександра Жалдака щодо роботи вищевказаних організацій, освоєння коштів «Програми  мобілізаційної  підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки».

Перейшовши до питань порядку денного, депутати рішенням сесії  внесли зміни  до довготермінової  комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки: 970 тис.грн.   виділено на  закупівлю та забезпечення засобами захисту, зв’язку та предметами  речового майна і спорядження військовослужбовців, що призвані по мобілізації, осіб правоохоронних органів, Служби  Безпеки України, добровольців із населених пунктів Лубенського району; 372 тис.грн. -  на матеріально-технічні засоби мобілізаційних  підрозділів району.

Внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік. Як повідомила начальник відділу  економіки райдержадміністрації  Любов Логвин  зміни дадуть можливість  вшанувати загиблих (померлих), демобілізованих військовослужбовців учасників анти терористичної операції, членів їх сімей  та волонтерів району, закупити ордени «За вірність присязі» та медалі «За оборону рідної держави», «За гідність та патріотизм», виготовити  фотографії для Дошки пошани Лубенського району.

Депутати одноголосно підтримали   питання щодо виділення коштів на співфінансування  інвестиційного проекту регіонального розвитку:  із районного бюджету виділено кошти у сумі 486,0 тис.грн. для  придбання 2 шкільних автобусів для Оріхівської та Новаківської ЗШ І-ІІІ ступенів Лубенського району.

Рішенням сесії внесено зміни до показників районного бюджету на 2015 рік. Начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко  повідомила, що  з обласного  бюджету  пропонується  направити додаткову дотацію в сумі 172,5 тис.грн на забезпечення організації  відпочинку  військовослужбовців, які проходили військову службу в районах  антитерористичної операції, придбання  побутової техніки у дошкільні навчальні заклади, придбання музичного обладнання для Районного будинку культури. На утримання установ  районного значення та проведення ними заходів виконання програм, затверджених районною радою, за рахунок  вільного  залишку  бюджетних коштів загального фонду спрямовується 638,2 тис.грн.

Депутати одноголосно надали дозвіл відділу освіти райдержадміністрації на  списання  обладнання будівлі котельні Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ступенів., яке є застарілим і не придатним для  ремонту та подальшої  експлуатації, а також на списання будівлі сараю Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ  ступенів, яка знаходиться в аварійному стані. Погодили затвердження протоколу проведення аукціону з продажу майна, що належить до спільної  власності територіальних громад сіл району:  транспортного засобу модель Lanos.