1 604Традиційно, 6 липня,  лубенці збираються на луках села Засулля на народне гуляння, яке сягає своїм коріння у далекі язичницькі часи - на Івана Купала. Під гучну музику, багаття, у супроводі русалок і Нептуна як молодь так і дорослі забувають про буденні проблеми і поринають у світ казок і дивацтв. Хтось випробовує вогнем силу свого кохання, хтось шукає квітку папороті, а хтось пускає вінка аби перевірити свою долю, а головне, що все це супроводжується гарним настроєм, позитивом, усмішками.

Цього року   районний захід «На Купала нічка мала» пройшов піднесено. Лубенці не просто відпочили, поспілкувались один з одним, а й мали змогу поспостерігати за незабутнім концертом, театралізованим дійством, яке відбувалось на сцені. Учасники художньої самодіяльності не пошкодували ані власних сил, ані вміння і таланту, якими наділені. Тож море емоцій молоді подарували народний хор «Посулля», зразковий ансамбль фольклорного танцю «Перлина», колектив східного танцю «Аміра», вокальний ансамбль «Арт-студія», циркова студія «Маска», жіночий вокальний ансамбль «Любисток» та інші.

 

   Не обійшлося на святі і без різних атракціонів та торгівельних павільйонів, де можна було скуштувати різні смаколиками.

     Купальська ніч закінчилась, але враження від свята, збережуться в серцях лубенців до наступного літа, тож залишається вірити, що усі бажання здійсняться, а віра у казку і надалі залишиться у  наших душах.