1 6002 липня у районній раді відбувся семінар з сільськими головами, який провів голова районної ради Олександр Темченко. Участь у зібранні взяв голова райдержадміністрації Іван Дзус, заступник голови райдержадміністрації Ігор Несторенко. Основним питанням порядку денного стало питання про хід проведення шостої хвилі мобілізації на території Лубенського району. Перед присутніми виступив заступник військового комісара Лубенсько-Оржицького ОМВК Тарас Безчасний. Йшла мова про виконання   плану призову шостої хвилі мобілізації, функціонування пунктів збору на території сільських рад. Так по району буде призвано 640 осіб, по місту – 2000 чоловіків. У свою чергу сільські голови дотримуються тієї думки, що до вручення повісток слід залучати представника військкомату.

 

 

     Сільські голови також внесли пропозицію щодо виділення коштів із сільських бюджетів на потреби військовослужбовців, які беруть участь у проведенні АТО. Тому, як запевнила начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко, це питання буде вирішуватися найближчим часом.

     Про надання пільг населенню з 01.07.2015 року інформувала начальник управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко, наголосивши на тому, що Постановою Кабінету Міністрів України № 389 від 4 червня 2015 року затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

2 482

Крім того, присутні заслухали інформацію головного спеціаліста з кредитування Лубенської філії «Ощадбанк» В’чеслава Охріменка про кредитування населення на придбання «негазових» котлів та теплозберігаючих матеріалів для утеплення будинків.

     Говорили і про впровадження на території Полтавської області Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», про звернення Мгарської та Тишківської сільських рад щодо встановлення знаків проїзду великовагового транспорту у населених пунктах Мгар, Луки, обмеження пересування великовагових автомобілів через село Тишки.

     На завершення наради начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Сергій Сіряченко закликав присутніх очільників територіальних громад до тісної співпраці з філією «Лубенський райавтодор», «Лубенська філія ДЕД» щодо ямкового ремонту доріг, використання фрез асфальту.