333---15 травня у районній раді відбувся семінар з сільськими головами, його провів голова районної ради Олександр Темченко. Участь у зібранні взяв голова райдержадміністрації Іван Дзус.

           Військовий комісар Лубенсько-Оржицького ОМВК, підполковник Віталій Лучний інформував про хід проведення четвертої хвилі мобілізації на території району та підготовки до виконання завдань щодо п»ятої та шостої хвиль мобілізації, готовність застосування загонів оборони для забезпечення територіальної оборони району (сіл) та їх забезпечення матеріально-технічними засобами, а також результати весняного призиву на строкову службу в квітні – червні 2015 року. Віталій Лучний наголосив на тому, що з 20 квітня розпочалася п’ята хвиля мобілізації, він закликав сільських до активної співпраці щодо проведення роботи у напрямку вручення повісток призовникам, адже з цим на сьогодні виникає багато проблем. У разі, якщо призовник відмовляється брати повістку, зареєстрований, але фактично не проживає за вказаною адресою, потрібно інформувати про це військкомат у письмовій формі, склавши відповідного акта. Виступ військового комісара доповнили завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак, заступник військового комісара Лубенсько-Оржицького ОМВК, майор Тарас Безчасний.  Активно включились в обговорення сільські голови Березотіцької сільської ради Надія Білокур, Оріхівської – Олександр Розумій, Михнівської – Марія Король, Ісковецької – Микола Романюта,   в.о сільського голови Засульської сільської ради Ольга Киба, Березівської сільської ради – Віра Білошапка. Надходили пропозиції щодо вручення повісток з представниками правоохоронних органів, військкомата, депутатів сільської ради, членів виконкому. Йшла мова і про патріотичне виховання молоді. 

 

   Про соціальний захист учасників бойових дій з числа військовослужбовців – учасників АТО та членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь в проведенні АТО говорила начальник управління праці і соціального захисту населення  Наталія Ісаєнко. За її інформацією на сьогодні в Єдиному державному реєстрі зареєстровано 7 осіб, які мають право на пільги: мають статус «член сім»ї загиблого (померлого) ветерана війни» з числа антитерористичної операції в тому числі 2 дітей та 4 учасника бойових дій. Із 7 демобілізованих військовослужбовців району 1 має статус «учасник бойових дій», надано грошову допомогу 4 учасникам антитерористичної операції, які отримали поранення, на загальну суму 16,0 тис.грн.

 

  2000---5551 

            Крім того, Наталія Ісаєнко проінформувала про надання населенню району субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, наголосивши на тому , що незабаром працівники управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації будуть здійснювати виїзди по сільських радах аби розяснити населенню як правильно заповнити декларацію на оформлення субсидії.

Сільські голови також розглянули питання розробки проектно-кошторисної документації на обєкти комунальної власності; коригування проектів та кошторисів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг комунальної власності в населених пунктах району; впровадження на території Полтавської області Закону України «Про добровільне об»єднання територіальних громад», Методику формування спроможних територіальних громад.