111       1                                                                       

24 квітня у районній раді  під головуванням голови Лубенської районної ради Олександра Темченка відбулося пленарне засідання 32 сесії районної ради шостого скликання. У роботі сесії взяли участь представники правоохоронних органів, громадське формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС», міськрайонний штаб сприяння руху «За єдину Україну», представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії присутні вшанували хвилиною мовчання память земляка Романа Павленка та усіх загиблих у ході проведення антитерористичної операції на Сході країни.

Олександр Темченко представив депутатам новопризначеного начальника Лубенського МРВ УМВС України в Полтавській області Юрія Беця, І заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка.

Потім присутні заслухали інформацію голови Лубенського міськрайонного штабу сприяння руху «За єдину Україну» Олександра Жалдака та командира підрозділу громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «Спас» Руслана Ладику щодо зробленої роботи з питань підтримки земляків, які захищають територіальну цілість держави на Сході країни. Олександр Жалдак, Руслан Ладика закликали сільських голів, депутатів до співпраці, наголошуючи на тому, що бійцям потрібна допомога, тому залишатися байдужими ніхто не має права, особливо зараз, коли розпочалася нова хвиля мобілізації. Крім того Руслан Ладика докладно проінформував   про участь громадського формування «Спас» у освоєнні коштів Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки: вдалося придбати військове спорядження, одяг для захисників.

4 4

Голова районної ради Олександр Темченко представив депутатам звіт про свою діяльність за період з  лютого 2014 року по лютий 2015 року, його було одноголосно взято до відома. Очільник району подякував  депутатам, виконавчому апарату, керівникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування  за ділову співпрацю  та порозуміння у вирішенні  актуальних  питань сьогодення. Він закликав об"єднувати зусилля, конкурувати лише добрими справами.  

 

 

Жвавого обговорення набуло питання фінансово-господарської діяльності Лубенського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, ефективності використання майна та виконання головним лікарем передбачених Статутом центру та контрактом завдань. Перед присутніми виступив головний лікар Лубенського районного центру ПМСД Анатолій Сапа та начальник відділу охорони здоровя райдержадміністрації Тетяна Семистрок. Було заслухано голову постійної комісії з питань економіки, підприємництва, зв’язку, управління комунальною власністю Олександра Якименка, який проінформував про результати перевірки фактично зроблених робіт по капітальному ремонту та реконструкції медичних закладів охорони здоровя Лубенського району, назвавши ряд грубих порушень, виявлених комісією. Депутатами було прийнято рішення визнати роботу головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолія Сапи по передбачених Статутом та контрактом завдань незадовільною, припинити дію контракту між районною радою та головним лікарем. Крім того, Лубенській районній державній адміністрації рекомендовано звернутися до Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації розглянути питання щодо перебування на посаді начальника відділу охорони здоров’я Лубенської районної державної адміністрації Тетяни Семистрок. Матеріали роботи постійної комісії районної ради з питань економіки, підприємництва, зв’язку та управління комунальною власністю передати до правоохоронних органів, з метою надання їм правової оцінки.

333    333

  Взято до відома інформацію Лубенського міжрайонного прокурора Андрія Куліша щодо стану законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території м. Лубни та Лубенського району з якою виступив заступник Лубенського міжрайонного прокурора юрист ІІ класу Микола Басанець.

Депутатами погоджено ряд фінансових питань. Так начальник фіну правління райдержадміністрації  Світлана Самійленко представила звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік. Погоджено внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік: передбачено передачу 95,5 тис.грн з обласного бюджету до районного для забезпечення організації відпочинку демобілізованих військовослужбовців; збільшено обсяг субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню у сумі 20982,4 тис.грн.; рішенням сільських рад району про передачу трансферту до районного бюджету збільшується обсяг бюджету на 951,0 тис.грн. 

Внесено зміни до рішення районної ради від 18 липня 2014 року щодо передачі в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району: запропоновано передати трансферти у сумі 65628 грн.

Рішенням сесії внесено зміни до довготермінової комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки: обсяг фінансових ресурсів збільшено на 1022,5.

Заслухано та погоджено інформацію начальника відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік: Програму доповнено підрозділом «Соціальний захист демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей».

Внесено зміни до рішення районної ради від 22 листопада 2013 року про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014-2015 роки: збільшено обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2015 році, на суму 546180грн.

              Взято до відома хід виконання Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014 – 2015 роки; Програми районної реалізації державної інформаційної політики та фінансової підтримки місцевих ЗМІ на 2011-2015 роки. 

2222

  Рішенням сесії затверджено перелік закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності; прийнято майно закладів культури до спільної власності територіальних громад сіл району: майно Засульського будинку культури, Солоницького клубу передано в оперативне управління відділу культури і туризму Лубенської районної державної адміністрації; прийнято майно дошкільних навчальних закладів до спільної комунальної власності територіальних громад сіл району; надано дозвіл на відчуження майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл району: автомобіля «Ланос», «Нубіра»; погоджено делегування представника до ради співзасновників КП «РМГПГ «Лубенщина»: співзасновника громадсько-політичної газети, голову районної ради Темченка О.В.; погоджено ліквідацію Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, у зв’язку з відсутністю учнів; відновлено роботу Окіпського дошкільного навчального закладу у 2015 році; затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, наданої в користування ТОВ «Колос –Богодарівка» для ведення сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів на території Остапівської сільської ради.

Насамкінець роботи сесії розглянуто депутатський запит Вікторії Мартиневської щодо виплати  заборгованості по заробітній платі працівникам комунального підприємства "Комунжитлосервіс"