150                                                                   

17 квітня у Лубенській районній раді відбулося спільне засідання постійних комісій, яке провів голова комісії з питань соціальної сфери та соціального захисту населення Юрій Єремієвський. Участь у зібранні взяв голова районної ради Олександр Темченко.

Голова районної ради ознайомив присутніх зі звітом за період з лютого 2014 року по лютий 2014 року.

З інформацією про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території м. Лубни та Лубенського району виступив Лубенський міжрайонний прокурор радник юстиції Андрій Куліш.

Члени комісій заслухали ряд фінансових питань з якими їх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Вона представила звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік. Також заслухано питання про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік: передбачено передачу 95,5 тис.грн з обласного бюджету до районного для забезпечення організації відпочинку демобілізованих військовослужбовців; збільшено обсяг субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню у сумі 20982,4 тис.грн.; рішенням сільських рад району про передачу трансферту до районного бюджету збільшується обсяг бюджету на 951,0 тис.грн.

 

 

Також розглянуто питання щодо внесення змін до рішення районної ради від 18 липня 2014 року «Про передачу в 2015 році бюджетних трансфертів Лубенській міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території району»: запропоновано передати трансферти у сумі 65628 грн.

Депутатами було опрацьовано питання внесення змін до довготермінової комплексної Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки: обсяг фінансових ресурсів збільшено на 1022,5, доповнено основні заходи програми наступними пунктами: «закупівля та забезпечення засобами зв’язку та предметами речового майна і спорядження військовослужбовців, що призвані по мобілізації, осіб правоохоронних органів, Служби Безпеки України, добровольців із населених пунктів Лубенського району»; «забезпечення перевезення мобілізованих військовослужбовців та призовників із Лубенсько-Оржицького ОМВК до військових частин; закупівля та вручення кожному із мобілізованих військовослужбовців   при урочистій відправці сухого пайку на перші сутки» та інше.

Заслухано інформацію начальника відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік: Програму доповнено підрозділом «Соціальний захист демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в районах проведення антитерористичної операції та членів їх сімей».

Начальником управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталією Ісаєнко запропоновано внести зміни до рішення районної ради від 22 листопада 2013 року «Про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014-2015 роки: збільшити обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2015 році, на суму 546180грн. Крім того, Наталія Ісаєнко проінформувала про хід виконання Програми соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014 – 2015 роки.

Про хід виконання районної Програми реалізації державної інформаційної політики та фінансової підтримки місцевих ЗМІ на 2011-2015 роки говорила у своєму виступі керівник апарату Лубенської райдержадміністрації Олена Пірова.

Також членами комісій було опрацьовано наступні питання: «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності; «Про прийняття майна закладів культури до спільної власності територіальних громад сіл району: майно Засульського будинку культури, Солоницького клубу передається в оперативне управління відділу культури і туризму Лубенської районної державної адміністрації»; «Про прийняття майна дошкільних навчальних закладів до спільної комунальної власності територіальних громад сіл району»; «Про надання дозволу на відчуження майна»; «Про делегування представника до ради співзасновників КП «РМГПГ «Лубенщина»: делегувати до ради співзасновників   громадсько-політичної газети «Лубенщина» голову районної ради Темченка О.В.; «Про затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок»; «Про ліквідацію Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів»; «Про роботу Окіпського дошкільного навчального закладу у 2015 році»; «Про подання Тарандинцівської сільської ради щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Лубенщини» директору інституту інформатики Жалдаку М.І.