11-111-11 

7777----------8888---999                                                                                 

4 квітня у Тарандинцях Лубенського району проводжали у останню путь загиблого в зоні проведення АТО під містом Дебальцеве, уродженця села Тарандинці Павленка Романа Віталійовича. Героя односельці зустрічали, стоячи на колінах. Роман Павленко загинув від ворожого снаряду 17 лютого 2015 року.

Попрощатися із загиблим прийшли односельці: друзі, однокласники, – усі, хто знав Романа. Серед присутніх були очільники району і міста : голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Іван Дзус, міський голова Олександр Грицаєнко, військовий комісар Лубенсько-Оржицького ОМВК Віталій Лучний, завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак.

             Мітинг пам’яті відкрила і вела сільський голова Тарандинцівської сільської ради Тетяна Галета. Вона нагадала присутнім життєвий шлях Романа . Він народився 4 серпня 1987 року у селі Тарандинці, де закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, навчався у Полтавському ПТУ, відслужив в армії. Роман був завзятим, чесним, порядним, готовим прийти на допомогу. У рідному селі зустрів кохання, але, на жаль, не встиг насолодитися подружнім життям. Згадували Романа і висловлювали співчуття рідним класний керівник Галина Гапченко, однокласник Євген Курило, від імені обласного військкомату – підполковник Геннадій Андреев. 

             Лубенщина втратила справжнього патріота, юнака, якому доля відміряла так мало, та у наших серцях Роман Павленко був і буде завжди Героєм, захисником, одним із тих, по кому стогне і ридає Лубенщина і вся Україна. 

 

 

 

1010