6666                                                                                   

12 березня у районній раді відбувся семінар з сільськими головами. Участь у зібранні взяв голова районної ради Олександр Темченко. На нараді було розглянуто ряд актуальних питань життєдіяльності Лубенщини. Наразі обговорено стан автомобільних доріг на території району. Про те, що дороги не у найкращому стані і потребують ремонту після зими, говорив голова районної ради Олександр Темченко. Своїми думками щодо вирішення проблеми поділилися начальник філії «Лубенський райавтодор» Анатолій Цимбал та в.о. начальника «Лубенська філія ДЕД» Микола Перерва. Сільські голови повідомили, що основна проблема руйнування асфальтового покриття – це рух великовагового транспорту, який далеко перевищує допустимі норми - 38 тонн. Обговоривши проблему, було вирішено провести додаткову нараду з цього питання за участі представників райдержадміністрації працівників ДАІ, товаровиробників, машини яких, курсують дорогами, перевозячи сільськогосподарську продукцію, представників служби автомобільних доріг. Слушною була думка щодо створення комісії за участі сільських голів з метою весняного обстеження доріг. У свою чергу Анатолій Цимбал та Микола Перерва зауважили, що служби, які вони очолюють, готові до тісної співпраці з територіальними громадами.

 

Жвавого обговорення набуло питання податку з нерухомого майна на будівлі райспоживспілки з яким виступила голова райспоживспілки «Лубенщина» Любов Лахман. Вона повідомила, що у зв’язку з набранням чинності Закону України «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» розширено базу оподаткування податком на нерухоме майно шляхом оподаткування як житлової так і нежитлової нерухомості. Вона звернулася до очільників громад з проханням надати пільгу в оподаткуванні: установити ставку податку на діючі об’єкти 0,5% розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв.м. та надати пільгу і не оподатковувати ті об’єкти, які закриті і не використовуються з метою одержання доходів.

         Не менш важливим стало питання підвищення вартості проїзду . Як зауважила начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин   Полтавською обласною державною адміністрацією розроблено проект розпорядження щодо тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньо обласному сполученні. Розпорядження знаходиться в стадії обговорення, тому будь-яке підвищення тарифів на проїзд у міжміському транспорті є на даний час порушенням. Наразі днями відбудеться нарада з перевізниками, де буде вирішуватись питання.

Під кінець семінару перед присутніми виступив начальник Лубенської ОДПІ Олександр Коломієць. Він проінформував про подачу декларації державними службовцями, зазначивши, що це слід зробити до 1 квітня , крім того копії декларацій державних службовців потрібно буде направити до центрального органу виконавчої влади України - Державної фіскальної служби. Підсумки семінару підвів голова районної ради Олександр Темченко