1111000000000000000000222                                                                             

 28 січня у районній раді відбулася позачергова тридцять перша сесія Лубенської районної ради шостого скликання. Вів пленарне засідання голова районної ради Олександр Темченко. Сесія пройшла за участі голови райдержадміністрації Романа Сидоренка, розпорядників бюджетних коштів, сільських голів, керівників і організацій, представників ЗМІ.

Перед початком роботи сесії   присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих земляків у зоні АТО: Артема Розуменка,      Анатолія     Безроду та усіх мирних жителів, які загинули внаслідок теракту у місті Маріуполь.

 Командир підрозділу громадського формування з охорони громадського порядку «Перша Лубенська сотня самооборони «СПАС» Руслан Ладика проінформував про зроблену роботу щодо освоєння коштів Програми мобілізаційної підготовки Лубенського району на 2014-2020 роки. Йшла мова про  придбання теплих речей, військового спорядження.

Його виступ доповнив голова райдержадміністрації Роман Сидоренко повідомивши, що упродовж трьох днів до лав Збройних Сил України буде мобілізовано 70 лубенців, спочатку їх буде направлено до учбових центрів, де вони пройдуть відповідну підготовку.

Потім керівники району вручили почесне звання «Мати-героїня» Тетяні Кулакевич, мешканці села Вовчик, матері шести дітей.

 

 

Депутати розглянули проект бюджету на 2015 рік, який представила начальник фінуправління райдержадміністрації Світлана Самійленко. Жваву дискусію викликало питання щодо фінансування дошкільних на22222222222------33333333333вчальних закладів та сільських, будинків культури і клубів. Сільські голови Олена Якименко, Надія Білокур, Микола Дзюба, Тетяна Галета, депутат районної ради Василь Бут відстоювали думку щодо недоцільності переведення дошкільних навчальних закладів та сільських закладів культури на фінансування з районного бюджету.

 

Ряд думок з цього питання висловили депутати Євгенія Яковченко, Олександр Коломієць, Микола Крутій, Василь Куксань, Василь Кулик. Подискутувавши, депутати прийняли бюджет району на 2015 рік, ухваливши рішення про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл району дошкільних навчальних закладів та установ культури.

 

Одноголосно було підтримано проект Програми економічного та соціального розвитку Лубенського району на 2015 рік з яким виступила начальник відділу економіки райдержадміністрації Любов Логвин.

Також  розглянуто запит депутата районної ради Петра Бали щодо вирішення конфліктної ситуації, яка склалася в галузі медицини району. Запит для вирішення направлено до районної державної адміністрації. 

 444444444444-4444444