1 421                                                                         

Лубенці низько схиляють голови у жалобі за загиблим учасником АТО Артемом Розуменком 27 січня Лубенщина прощалася із загиблим у зоні АТО своїм земляком, розділивши біль непоправної втрати з його близькими та родичами. Скорботний мітинг відбувся в Оріхівці, де до присутніх зі словами співчуття та підтримки звернулися голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, сільський голова Оріхівської сільської ради Олександр Розумій, директор Оріхівської ЗШ І-ІІІ ст. Лілія Шостак, учасник АТО Сергій Рубан, однокласник загиблого Максим Рудь.

 

Солдат Розуменко Артем Олександрович народився 24 березня 1995 року в с. Оріхівка Лубенського району.

25 жовтня 2013 року призваний на військову службу за контрактом Лубенсько-Оржицьким ОМВК. Для проходження військової служби був направлений до м. Чугуїв, у військову частину А-0501, на посаду кулеметника 3-го механізованого відділення, 2-го механізованого взводу, 3-ої механізованої роти, 3-го механізованого батальйону.

Події, що відбуваються в нашій країні, не залишили байдужим Артема, і він 19 липня 2014 року йде добровольцем на посаду номера обслуги гранатометного відділення, гранатометного взводу, механізованого батальйону військової частини А-3283 м. Кривий Ріг та відправляється в зону АТО.

2 342

28 серпня 2014 року зв’язок з Артемом Розуменком зник в районі Іловайська, під час участі в антитерористичній операції на Сході України.

Майже п’ять місяців Артем вважався безвісти зниклим. Щоденні пошуки з надією на повернення Артема до рідної домівки зігрівало батьків Сніжану Миколаївну та Олександра Володимировича, але не судилося. Страшна звістка, що надійшла до району 23 січня 2015 року, болем увірвалася в серце.

29 серпня 2014 року Артем Олександрович Розуменко загинув у 19-річному віці в Іловайському котлі, захищаючи незалежність та демократію нашої держави.

Нехай Оріхівська земля буде йому лебединим пухом, царство небесне душі героя.

Вічна пам’ять про Артема Розуменка житиме в наших серцях.

Герої не вмирають!

 

Із сайту Лубенської райдержадміністрації