44444------                                                                                 

17 січня у рамках проведення святкування 80-річчя від дня народження «витязя молодої української поезії» Василя Симоненка на Лубенщину завітала творча інтелігенція зі столиці: письменник Іван Драч, майстер художнього слова, Герой України Анатолій Паламаренко, друг Василя Симоненка, поет та перекладач Петро Засенко, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, заступник керівника апарату Верховної Ради України Юрій Ясенчук, науковець і політик Станіслав Довгий, поет і співак Віктор Женченко, журналістка Ніна Шаварська, письменниця Марина Павленко, професор Київського Національного університету імені Т.Шевченка, літературознавець Михайло Наєнко. Почесні гості побували у селі Біївцях, хаті-музеї, де народився і виріс Василь Симоненко, відвідали музей у Тарандинцівській ЗШІ-ІІІ ступенів, яка носить ім’я Василя Симоненка і яку він свого часу закінчив із золотою медаллю.

 

 

Спілкування митців продовжилося у районному будинку культури. Захід був сповнений спогадами про поета-шістдесятника. Лунали українські пісні, звучали вірші Василя Симоненка. Справжнім подарунком для глядацького залу стали виступи хору Верховної Ради України та оркестрової групи Заслуженого академічного хору імені Г.Вірьовки.

Голова районної ради Олександр Темченко, голова райдержадміністрації Роман Сидоренко подякували гостям за подарований прекрасний вечір-спогадів про «витязя молодої української поезії» Василя Симоненка, висловивши сподівання, що такі зустрічі на Лубенщині проходитимуть і надалі. На згадку інтелігенти зі столиці подарували книги директору районної бібліотеки імені В.Малика Валентині Сьомак та годинники Верховної Ради України голові районної ради Олександру Темченку та голові райдержадміністрації Роману Сидоренку.  

 

5555