DSC03775                                                                   

24 січня за участі голови Лубенської районної ради Олексія Дядечка, голови райдержадміністрації Віктора Алєксєєнка, заступника голови районної ради Євгенії Яковченко відбулося спільне засідання постійних комісій, яке провів голова комісії з питань планування бюджету та фінансів Олександр Коломієць.

Основним питанням порядку денного було питання «Про районний бюджет на 2014 рік» з яким виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко, зазначивши, що загальний обсяг доходів районного бюджету на 2014 рік складає 124148,076 тис.грн.

Найбільшою складовою доходів районного бюджету (без трансфертів ) є податок на доходи фізичних осіб, який прогнозується в сумі 13553,9 тис.грн.,що на 712,4 тис.грн або на 5,5% більше порівнято надходженням у 2013 році та займає 99,7% в загальному обсязі доходів і 11,0% із урахуванням трансфертів.

Активно обговоривши проект бюджету на 2014 рік, депутати рекомендували винести його на розгляд  позачергової 23 сесії районної ради.

 

 

 

Члени комісій заслухали інформацію заступника голови районної ради Євгенії Яковченко «Про план роботи районної ради за 2013 рік».

Депутатами також було опрацьовано Програму соціального розвитку сільських населених пунктів на 2014 рік, метою якої є є підвищення рівня життя населення, зниження рівня безробіття, створення нових робочих місць, залучення інвестицій, також внесено зміни до рішення районної ради від 27 грудня 2013 року «Про Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2014 рік»: програму планується доповнити розділом «Основні заходи на 2014 рік в соціальній сфері району».

Крім того, внесено зміни до рішення районної ради «Про виконання Програми по соціальному захисту населення району «Турбота» на 2013 рік та про Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота на 2014-2015 роки».

DSC03773

Підтримано проект «Про внесення змін до Статуту Комунальної установи – Редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни»: відповідно до впорядкування статутних документів до органів управління Радіоредакції внесено Редакційну раду.

Зі знанням справи виступила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, яка ознайомила з проектом «Про внесення змін до рішення районної ради від 17 лютого 2012 року «Про затвердження переліку закладів культури базової мережі районного рівня та їх граничної штатної чисельності»: «Вовчиць кий районний краєзнавчий музей ім. І.І.Саєнка - 3 штатні одиниці»; а також з проектом «Про внесення змін до рішення районної ради від 19 березня 2010 року «Про прийняття в комунальну власність Лубенської районної ради приміщення та майна Вовчицького народного історико-краєзнавчого музею ім. І.І. Саєнка, вказавши, що засновником музею є Лубенська районна рада, яка може створювати філії та відділи Музею, що не є юридичними особами. 

Схвалено проект рішення «Про музей-садибу Василя Симоненка», яким пропонується прийняти до спільної власності територіальних громад сіл району приміщення та майно Бієвецького музе-садиби Василя Симоненка, а також створити філію «Бієвецький музей-садиба Василя Симоненка при  Вовчицькому районному краєзнавчому музеї ім. І.І.Саєнка та інші.    

          Після обговорення та деяких доповнень усі запропоновані проекти рішень були внесені на розгляд   позачергової 23 сесії районної ради.