300000000                                                         

19 січня лубенці відсвяткували одне з найбільших релігійних свят – Водохреще, яке називають Йордан або Богоявлення Господне. Цього дня мешканці району і міста поспішали до села Мгар, до річки Сули аби скуштувати цілющої води, окропитися, попросити здоров’я, залишивши у минулому усі смутки і печалі, а натомість збагатитися життєдайною силою Богоявленської води, оптимізмом, вірою та надією.

Участь у заході взяли голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, перший заступник голови райдержадміністрації Вікторія Мартиневська, заступники голови райдержадміністрації Василь Куксань, Микола Федоренко.

Керівники району привітали лубенців з одним з найбільших релігійних свят. Олексій Дядечко та Віктор Алєксєєнко бажали лубенцям міцного здоров’я, душевного спокою, тепла, бадьорості духу.

 

Присутні стали свідками освячення благодатної води, яке здійснила братія Мгарського Спасо-Преображенського монастиря. Свята вода, якою окропили присутніх принесе здоровя та довголіття, а всім тим, хто наважився   пурнути у крижану купель, вистачить сили і снаги на цілий рік, щоб долати труднощі, йти до поставленої мети.

Свято закінчилось. Лубенці були вдячні районним службам за належно виконану роботу: встановлені деревяні східці до річки, кабінки для перевдягання. За смачний куліш, гарячий чай, про який подбали спонсори – директор ТОВ «Юнігрейн-Агро» Сергій Черевичник, директор Березотіцької філія ДП «Укрліктрави» Анатолій Остапчук. Про безпеку присутніх подбали рятувальники, працівники правоохоронних органів, які чергували біля водоймища.

Крім того, свято Водохреща, за безпосередньої участі сільських голів, пройшли у сільських радах району.

Освячена вода не псується і лишається цілющою цілий рік. А усім, хто скуштував благодатної води залишається бажати фізичного та духовного здоровя.