455555555555555555555000000000                                                       

         15 січня голова районної ради Олексій Дядечко взяв участь у нараді, де було обговорено заходи з відзначення у районі Року учасників бойових дій на території інших держав. Нараду провів голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, який окреслив широке коло питань життєдіяльності району, конкретно зупинився на заходах, які проводяться щодо соціальної підтримки воїнів-інтернаціоналістів, їх медичного обслуговування. У Лубенському районі на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває 127 учасників бойових дій на території інших держав, з них 77 - воїнів-афганців, 2 сім’ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів та 4 сім’ї померлих. В рамках районної Програма соціального захисту населення «Турбота» заплановані кошти на проведення заходів, надання матеріальної допомоги тим, хто її потребує. Голова райдержадміністрації акцентував увагу на тому, що всі виплати, передбачені законодавством, проводяться вчасно і в повному обсязі. Окрім того, організоване відвідування учасників бойових дій, проводяться зустрічі з районним керівництвом, де піднімається і вирішується багато питань.

 

 

       З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту таких громадян, їх сімей та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан Указом Президента України Віктора Януковича 2014 рік в Україні оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав. На виконання Указу Президента прийняте розпорядження голови обласної державної адміністрації та розпорядження голови районної державної адміністрації, яким затверджений План заходів. Заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань зупинився на основних напрямках Плану заходів з підготовки та проведення в районі Року учасників бойових дій на території інших держав. На його думку, головною ідеєю повинно стати патріотичне виховання молоді на прикладі героїчного подвигу учасників бойових дій, виконання ними військового обов’язку перед державою. Для цього у навчальних закладах створено куточки бойової слави, заплановані зустрічі учнівської молоді з воїнами-інтернаціоналістами. У багатьох селах району відкриті пам’ятні знаки ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС та воїнам-інтернаціоналістам. Зважаючи на численні звернення сільських громад, розглядається питання про відкриття таких пам’ятних знаків в інших селах району.

Чимало питань соціального характеру у своєму виступі окреслила начальник управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Ісаєнко.

        З пропозицією на належному рівні провести організацію запланованих заходів та пошанувати людей, які гідно виконали свій громадянський обов’язок до присутніх звернувся голова районної ради Олексій Дядечко.

           Учасники зустрічі обговорили питання проведення урочистостей з нагоди 25-ої річниці початку виведення військ з Афганістану 15 лютого спільно з міською владою. Своїми думками з цього приводу поділився голова спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко, а також присутні воїни-інтернаціоналісти, які зупинилися на співпраці з органами влади, запевнивши, що відчувають всебічну підтримку і, відповідно, впевненість у завтрашньому дні.  

Підводячи підсумки зустрічі, Віктор Алєксєєнко наголосив: “На виконання завдань, доручень та ініціатив Президента України Віктора Януковича робота в цьому напрямі буде проводиться й надалі, адже створення належних умов для життєзабезпечення ветеранів війни, в тому числі учасників бойових дій, забезпечення їх соціальних прав, формування в суспільстві шанобливого ставлення до них є пріоритетами соціальної політики держави”.