25555                                                   

      З метою гідного відзначення 200-річного ювілею Кобзаря, вивчення і популяризації його спадщини в Україні, Указом Президента України №257/2012 від 11. 04. 2012 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка.

Лубенська центральна районна бібліотека ім.В.Малика розпочала комплекс заходів, присвячених цій знаменній події презентацією книжково-ілюстративної виставки «Є в Шевченка народження дата, дати смерті у нього нема».

Захід, що відбувся 14 січня в читальній залі бібліотеки, доніс до присутніх неповторну ауру Шевченкового слова. Піднесений настрій створювали також барвисті вишиванки на дітях – учасниках свята.

Бібліотекар Лариса Гончарук ознайомила юних читачів з новими виданнями, які представлені на книжковій виставці і розповідають про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря.

 

 

          Відвідали свято і учасники театрального гуртка «Смайл» - маленький Тарасик та його мама (Олексій Івашенко та Аліна Брижаха), які розповіли про тяжке Тарасове життя.

         Під час заходу лунали вірші, присвячені Кобзареві, які виконали бібліотекарі Марія Бровар та Тетяна Цявук.

Справжньою окрасою заходу були вірші та пісні на слова поета у виконанні учнів 10 класу Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату та їх музичного керівника Світлани Макаренко.

Науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею Наталія Сахарова цікаво розповіла про перебування Т. Г. Шевченка на Лубенщині.

         Учасники заходу взяли участь у вікторині та розгадували кросворд, виявивши знання поезії Т. Г. Шевченка.

Заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань наголосив на тому, що на виконання завдань Президента України щодо гідного відзначення 200-річного ювілею Кобзаря, вивчення і популяризації його спадщини в Україні, в районі проводиться відповідна робота і запланована низка різнопланових заходів на весь рік.

          До уваги всіх бажаючих. 

16 січня 2014 року о 12 год. 50 хв. у читальній залі центральної районної бібліотеки ім.В.Малика відбудеться презентація нової збірки поезій Миколи Костенка «На неокраянім крилі», присвяченої предтечі духу Т.Г. Шевченка, 22 січня о 9 год. - відкриття обласних Шевченківських читань «Кобзарева стежина».