1222222222000003333333333                                                                           

11 січня заступник голови районної ради, голова журі літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка Євгенія Яковченко взяла участь у засіданні районного організаційного комітету з питання відзначення 80-річчя з дня народження Василя Симоненка, яке провів голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко. На засіданні були присутні заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації. 

Враховуючи важливість постаті Василя Симоненка, 21 травня 2013 року прийнята постанова Верховної Ради України, якою затверджено відзначення 80-річчя з дня народження видатного українського поета на державному рівні. Також документом передбачено до святкування ювілею привести у належний стан Тарандинцівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів імені Василя Симоненка, літературний музей при школі та хату-музей у селі Біївці. В районі вже повним ходом розпочалася підготовка до відзначення ювілею Василя Симоненка.

 

Районним організаційним комітетом затверджений відповідний план заходів. Проведені ремонтні роботи у музейних кімнатах Тарандинцівської школи, планується продовження роботи з облаштування двох кімнат музею: перша для проведення Симоненківських читань, друга буде присвячена лауреатам премії. Також буде впорядкуване подвір’я та хата-музей у селі Біївці. Підтримано ідеї щодо встановлення біг-борду при в’їзді до Тарандинців із відповідними написами, проведення акції з висадки дерев навесні, оформлення та видання сувенірної продукції та книги «Лубенці про Симоненка».