2111111111111112222                                                                                 

Новий 2014 рік приніс Лубенському району трьох немовлят. Очільники районної влади Олексій Дядечко та Віктор Алєксєєнко завітали до пологового відділення Лубенської центральної комунальної міської лікарні аби привітати мам з радісною подією в їх житті. 

Перший хлопчик з»явився у родині Матюшенків із села Солониця, для двадцятидев»ятирічної мами Євгенії – це друга дитина. Дівчинку народила мешканка села Снітин тридцяти шестилітня Світлана Гриценко, для її родини це третя дитина. Справжнім подарунком долі для дев»ятнадцятирічної Мар»яни Вовчок з Ісківець стало народження хлопчика-первістка.

   Керівники району побажали мамам та їх дітлахам міцного здоров»я, злагоди та благополуччя.

   У своєму вітальному слові голова районної ради Олексій Дядечко зазначив, що виконання завдання Президента України Віктора Януковича щодо підтримки материнства і дитинства – одне з пріоритетних завдань районної влади.

 

   Віктор Алєксєєнко, зокрема, зауважив: «З 2011 року в Україні реалізується Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», метою якого є розбудова системи перинатальних центрів та організація на високому рівні медичної допомоги матерям та дітям першого року життя.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Глави держави «Діти – майбутнє України» в районі значна увага приділяється підвищенню рівня надання медичної допомоги матерям і дітям, нагляду за станом їхнього здоров’я, запобіганню дитячій інвалідності, забезпеченню та наданню соціальної допомоги. Працюємо також над поліпшенням якості та розширенням спектру соціальних послуг для дітей і молодих жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах.

До теплих слів привітань і побажань приєдналися заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, Хорошківський сільський голова Микола Бровко, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Віта Брюховецька та начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Тетяна Семистрок.

Мами та новонароджені отримали від очільників району  квіти та подарунки.