27 грудня відбулася двадцять друга сесія Лубенської районної ради шостого скликання, яку провів голова районної ради Олексій Дядечко. У роботі сесії взяли участь заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко ознайомила присутніх з рядом фінансових питань: «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2013 рік»: за рахунок трансфертів з державного бюджету фінансовий ресурс бюджету району збільшується на 646,7 тис.грн; «Про внесення змін до рішення районної ради від 27 вересня 2013 року «Про передачу в 2014 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на утримання ЦДЮТ»: відповідно до прийнятих рішень Березівської і Вовчицької сільських рад додатково передано 17600 грн. трансферту до районного бюджету на утримання в 2014 році Центру дитячої та юнацької творчості; «Про внесення змін до рішення районної ради від 27 вересня 2013 року «Про передачу в 2014 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району на підвіз школярів: відповідно до прийнятих рішень Вищебулатецької, Засульської, Мгарської та Шершнівської сільських рад передано 132409грн. трансферту до районного бюджету на безкоштовний підвіз школярів у 2014 році. Усі проекти були одноголосно підтримані.

 

Підтримано проект рішення «Про надання дозволу на розміщення Меморіального комплексу учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та воїнам-інтернаціоналістам на території   Снітинської ЗОШ»,а також погоджено зміни умов трудових договорів: директорам Хорошківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталії Руденко, Войнихівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Григорію Косенко терміном на один рік, директорам Оріхівської ЗОШІ-ІІІ ступенів Лілії Шостак, Жданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванні Демченко, Мацківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяні Холодняк – на три роки. 

Також рішенням сесії затверджено Програму економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2014 рік, план роботи районної ради на 2014 рік, Редакційний статут комунальної установи-редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни», а також внесено зміни до районної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки, «Про внесення змін до районної Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2011-2015 роки, «Про внесення змін до рішення вісімнадцятої сесії шостого скликання від 17 травня 2013 року «Про Програму зайнятості населення Лубенського району на 2013-2017 роки».

По закінченню роботи сесії голова районної ради подякував депутатам за злагоджену роботу та привітав присутніх з наступаючими новорічними святами.