18 грудня   відбулося засідання журі щодо визначення переможців літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка, яка проводиться щорічно за двома номінаціями «Література і публіцистика», «Мистецтво і монументальна скульптура».

 Надійшло 10 подань на отримання премії. Голова журі: заступник голови районної ради Євгенія Яковченко, члени -  начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко,   голова літоб’єднання імені О.Донченка Олександр Міщенко, члени Національної спілки журналістів Наталія Баклай, Ольга Хало, заслужений журналіст України Ніна Малій,  член обласної спілки  літераторів Олександр Печора, а також заступник голови райдержадміністрації Василь Куксань, який долучається до творчого життя Лубенщини,  Активно обговоривши   роботи   претендентів, шляхом голосування  було визначено  переможців.

 

У номінації «Література і публіцистика» перемогу здобула   письменниця Раїса Плотникова за книгу  поезій «Без фіранок», у номінації «Мистецтво і монументальна скульптура» - Володимир Семенюта за роботи, присвячені Лубенщині.

 Також журі   виступило з ініціативою звернутися  до районної ради та райдержадміністрації  з поданням нагородити Почесною грамотою районної ради, райдержадміністрації Валерія Волоскова,почесного  краєзнавця Національної спілки краєзнавців України   за  вагомі здобутки  у просвітницькій і  культурологічній  діяльності, активну громадську позицію,  Юрія Савку,  майстра народного мистецтва,  за вагомий особистий внесок  у збереження  та розвиток традицій  української народної вишивки, створення власної школи  вишиваного  портрету.

   Вручення дипломів переможцям відбудеться 8 січня на районному заході «Виростеш ти, сину»( у с.Біївці, с. Тарандинці).