1001111111111110                                                                             

          13 грудня у Лубенському районі відбулися урочисті з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

             До присутніх звернулися народний депутат України Володимир Пилипенко, голова райдержадміністрації, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Віктор Алєксєєнко,   в.о. голови районної ради Євгенія Яковченко, заступник голови райдержадміністрації, голова правління Лубенської районної громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Василь Куксань.

Зокрема, Віктор Алєксєєнко зазначив, що влада не стоїть осторонь проблем чорнобильців, на районному рівні проблеми цієї категорії населення вчасно вирішуються. Як підтвердження цього, всі необхідні виплати проведено повністю і своєчасно.

Євгенія Яковченко   подякувала ліквідаторам за мужність і героїзм, подвиг, здійснений у 86 році у боротьбі з «мирним атомом».

 

Почесні грамоти районної ради і райдержадміністрації   було вручено заступнику голови Михнівської первинної організації Олексію Яїчко, голові Жданівської первинної організації Володимиру Корнусу, Тарандинцівської первинної організації - Сергію Панченку, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС Миколі Лисенку.

           На присутніх чекала концертна програма, підготовлена працівниками районного будинку культури. Цього дня також презентували книгу «Чорнобильський спас», перші примірники якої вийшли з друку.

Учасники заходу поклали квіти та вінки до підніжжя пам’ятного знаку «Лубенцям – учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС» у м. Лубни та Пам’ятної стели на Зажур-горі, пом’янули загиблих хвилиною мовчання.