DSC 25416 грудня Лубенщина святкувала День місцевого самоврядування. Урочистості проходили у районному будинку культури, де зібралися  представники самоврядних органів, депутати місцевих рад, жителі Лубенського краю. Захід пройшов за участю голови районної ради Олексія Дядечка, голови райдержадміністрації Віктора Алєксєєнка, міського голови Олександра Грицаєнка, помічника - консультанта народногодепутата України Володимира Пилипенка Фелікса Банкова.

Олексій Дядечко у своєму вітальному слові висловив сподівання, що представницькі   органи місцевого самоврядування, їх посадові особи будуть і в подальшому відповідально і виважено вирішувати   життєво важливі питання, добиваючись успіхів і перемог. Він побажав кожному мешканцю краю миру й злагоди, тепла й гармонії, а територіальним громадам району - високих показників соціально-економічного розвитку. 

     Голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко   висловив щиру подяку депутатам районної та обласної рад, територіальним громадам сіл, їх представникам – сільським головам, секретарям сільських рад, членам виконавчих комітетів, депутатам сільських рад, головам вуличних і будинкових комітетів за наполегливу і самовіддану працю, цілеспрямованість, високий професіоналізм і компетентність.

 

  

  До привітань долучився і міський голова Олександр Грицаєнко. Він бажав усім причетним до місцевого самоврядування наполегливості й нових здобутків у відповідальній праці, а також міцного здоров’я, щастя, добробуту, натхнення зробити рідний край красивим, затишним і щасливим. 

 Ряд вітань від себе особисто та від народного депутата Володимира Пилипенка висловив його помічник-консультант Фелікс Банков. 

За заслуги перед Україною Олексія Дядечка нагороджено грамотою Верховної Ради України з нагрудним знаком, Почесну грамоту обласної ради з нагрудним знаком отримала заступник голови районної ради Євгенія Яковченко, Почесну грамоту районної ради, райдержадміністрації  -  міський голова Олександр Грицаєнко.   14111111111

 

З нагоди свята керівники району нагородили  грамотами в.о. керуючого справами виконавчого апарату районної ради   Людмилу Перерву, сільських голів Жданівської сільської ради Володимира Заліського, Новаківської сільської ради   Ларису Кісенко, депутатів районної ради Олега Сагла, Сергія Сіряченка, Олексія Хорольського, Олександра Коломійця, Олену Кулик, депутата Мацківської сільської ради Миколу Сагайдака, землевпорядників Вовчицької   сільської ради Тамару Шафран, Духівської сільської ради Оксану Бабак.

 

З метою підвищення ролі стимулювання та розвитку місцевого самоврядування, забезпечення соціально-економічного розвитку на селі, вшанування пам»яті колишнього голови колгоспу, голови райвиконкому, генерального директора агрокомбінату «Лубенський» Ф.Ф.Головка, який зробив вагомий вклад у соціальний розвиток району, покращення благоустрою сільських населених пунктів районною радою було засновано премію імені Головка з врученням перехідного кубка. За показниками соціально-економічного розвитку кубок і премію виборола Духівська сільська рада, яка отримала премію у сумі 5000 тис.грн. На другому місці була Михнівська територіальна громада(3000тис.грн), а на третьому - Калайдинцівська (2000 тис.грн). Сільський голова Духівської сільської ради Валентина Далада дякувала односельцям за плідну працю. 

151111111111

 

   Концертна програма розпочалася патріотичною піснею про Україну у   виконанні Інни Скиби та Наталії   Ляшенко. Додав присутнім активності і виступ зразкового ансамблю фольклорного танцю «Перлина». Вразив присутніх і виступ Анатолія Мисляя з дружиною Ольгою та сестрою Таїсією Ярівчик, захоплювали гостей свята і гра на акордеоні Тимофія Ілюхіна та пісні у виконанні Анни Гриценко.

 

Потім на присутніх чекали презентації Жданівської та Новаківської сільських рад. Володимир Заліський та Лариса Кісенко розповіли про громади, які очолюють, людей, які славлять Посульський край. Було тут все: і слайди про села, і пісні, і танці, і виступи школярів.

 

Не обділені увагою були і ветерани органів місцевого самоврядування. Їм було вручено квіти, подарунки, а за традицією, стоячи, зал разом з ветеранами заспівав пісню «Прилетіла ластівка» .

131111111111111