22 листопада відбулася двадцять перша сесія Лубенської районної ради шостого скликання, яку провів голова районної ради Олексій Дядечко. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, заступник голови районної ради, заступники голови райдержадміністрації, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, представники засобів масової інформації.

Голова районної ради Олексій Дядечко прозвітував про свою діяльність за період з листопада 2012 року по листопад 2013 року. Звіт було взято до відома.

 

 

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самійленко ознайомила присутніх з рядом бюджетних питань: «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2013 рік»: за рахунок трансфертів   з державного бюджету фінансовий ресурс бюджету району збільшується на 858,1 тис.грн; «Про надання права на отримання позик на покриття   тимчасових касових розривів районного бюджету в 2014 році»; «Про внесення змін до рішення районної ради від 17 травня 2013 року «Про передачу в 2013 році бюджетних трансфертів   між місцевими бюджетами Лубенського району на безкоштовний підвіз школярів»: відповідно до прийнятого 25 жовтня 2013 року рішення Засульської сільської ради виділено додатково 10000 грн. трансферту, який передається до районного бюджету на безкоштовний підвіз школярів; «Про внесення змін до рішення районної ради від 27 вересня 2013 року «Про передачу в 2014 році бюджетних трансфертів між місцевими бюджетами Лубенського району   на утримання ЦДЮТ»: відповідно до прийнятого 21 серпня 2013 року рішення Мгарської сільської ради переведено 5000 грн. трансферту до районного бюджету на утримання в 2014 році Центру дитячої та юнацької творчості. Усі проекти були одноголосно підтримані.

       Депутати заслухали та взяли до відома інформацію начальника управління   праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ніну Калайду «Про хід виконання Програми по соціальному захисту населення району   «Турбота» на 2013 рік, затвердили Програму соціального захисту населення Лубенського району «Турбота» на 2014-2015 роки.

Підтримано проект рішення «Про внесення змін до рішення   районної ради від 25 грудня 2012 року «Про Програму економічного і соціального розвитку району на 2013 рік», яку запропоновано доповнити розділом «Стимулювання розвитку місцевого самоврядування», питання внесення змін до Програми   по обслуговуванню платників   податків, підвищення рівня знань   податкового законодавства та збільшенню   надходжень до місцевих бюджетів на 2012-2015 роки.

Також   рішенням сесії затверджено технічну документацію з нормативної   грошової оцінки земельної ділянки на території Вовчицької, Вищебулатецької сільських рад, погоджено зміни умов трудових договорів директору Михнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Наталії Чемарі, Снітинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів   Ніні Горбик на рік, директорам Ісківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Оксані Ауніній, Березотіцької   загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Юлії Рак, Пісківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Валентині Кобяк, Нижчебулатецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Віктору Бобиреві - на три роки.

По закінченню сесії   голова районної ради подякував депутатам за оперативність та активність.