200000000000000000000000                                                                              

    На виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин на Лубенщині створені всі умови для розвитку та збереження культурних особливостей кожного народу, проходять різноманітні заходи з нагоди налагодження культурних зв’язків між українцями та представниками інших національних меншин, дні національного примирення та єдності. 

     Днями у центральній районній бібліотеці імені В. Малика відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Дві культури, два народи – одна спільна історія». В першому розділі виставки «Ізраїль – свята країна» представлена література та матеріали про історію країни, проголошення її незалежності, правову систему, економіку, освіту, культуру, новітні досягнення та технології. Другий розділ виставки «Єврейська громада Лубен – 15 років разом». Представлено матеріали співпраці бібліотекарів із єврейським культурним центром «Шофар» практично протягом всіх цих років.

 

       6 листопада бібліотечні працівники району, члени клубу «В дружньому колі» завітали на гостину до Лубенського єврейського культурного центру «Шофар», з яким не один рік плідно співпрацює центральна районна бібліотека імені В. Малика. Відкрив зустріч голова Лубенської єврейської громади Геннадій Хенкін. Присутні ознайомилися з найважливішими надбаннями єврейської культури, традиціями, звичаями, обрядами. Бібліотекар центру Аделіна Хенкіна для своїх колег провела екскурс «Сторінками єврейської літератури», а Геннадій Степанов, викладач недільної школи, торкнувся мистецького напрямку в єврейській культурі. У виконанні самобутнього співака Михайла Шамеса звучали чудові пісні на ідіші та івриті. Директор Лубенської ЦБС   Валентина Сьомак щиро подякувала за теплу зустріч, і за те, що ось уже 15 років вони активно працюють, об’єднуючи навколо себе не лише єврейські родини, але й лубенську інтелігенцію.

300000000000000000000000000