7777777777711111 листопада посадові особи Лубенської районної ради провели   день виконавчого апарату   на базі Тишківської сільської ради. Мета виїзної наради – надати практичну та методичну допомогу у питаннях ведення діловодства.

На початку зібрання Людмила Перерва, в.о керуючого справами виконавчого апарату районної ради, інформувала про Концепцію реформування місцевого самоврядування, ключовими питаннями якої є   обґрунтування пропозицій щодо забезпечення на регіональному та місцевому рівні демократичної   і ефективної організації управління, запровадження механізму оптимального   самодостатнього функціонування суб»єктів місцевого самоврядування. Потім зосередила увагу на дотриманні типової Інструкції з діловодства, надала ряд рекомендацій щодо оформлення протоколів сесій, формуванні кадрового резерву в сільській раді.

Головний спеціаліст організаційного відділу районної ради Лариса Шкарбань ознайомила з порядком передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади села, який регулює організаційно розпорядчі відносини.

Радник голови районної ради Наталія Шишова рекомендувала сільському голові та секретарю сільської ради звернути особливу увагу на виконання вимог Законів України «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності». Вона докладно проаналізувала та висловила ряд зауважень щодо розпоряджень, прийнятих у сільській раді на виконання цих нормативно-правових актів.

 

 

 

Юлія Алєксандрова, головний спеціаліст організаційного відділу районної ради, зупинилась на питаннях організації проведення особистого прийому громадян у сільській раді: графіку   прийому, порядку організації, вимогах до звернень, терміну їх дотримання.