30 жовтня голова районної ради Олексій Дядечко взяв участь у засіданні «круглого столу», яке відбулося у райдержадміністрації. На зібранні   було обговорено стан виконання в районі завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, розпочинаючи зустріч зазначив, що на виконання завдань і соціальних ініціатив Глави держави в районі створюються належні умови для життєзабезпечення ветеранів війни, дотримання їх соціальних прав, надання пільг та державних гарантій, формування шанобливого ставлення до них.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Ніна Калайда у своєму виступі зупинилася на виконанні завдань Президента України щодо поліпшення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни; заступник директора територіального центру Любов Пономаренко проінформувала про забезпечення населення соціальними послугами; заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Лубнах та Лубенському районі Полтавської області Тамара Кисляк говорила про пенсійне забезпечення ветеранів війни; начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Семистрок охарактеризувала виконання завдань Президента України щодо поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

 

 

Учасники зустрічі обговорили порушену тему, обмінялися думками, внесли свої пропозиції.

Голова ради Лубенської районної організації ветеранів України Василь Силка говорив про співпрацю районної організації ветеранів з управліннями та відділами райдержадміністрації, з органами місцевого самоврядування з питань соціального та медичного захисту ветеранів війни.                                                    

Керівники первинних ветеранських організацій підняли ряд проблемних питань, зокрема, їх цікавила робота державних нотаріусів та виплати дітям війни.

3444444444444444

Підводячи підсумки зустрічі, голова районної ради Олексій Дядечко наголосив, що органи місцевого самоврядування налаштовані на визначення першочергових потреб ветеранів війни та допомогу в їх вирішенні.

Віктор Алєксєєнко запевнив, що з метою підняття рівня соціального захисту ветеранів війни райдержадміністрацією і надалі буде проводитися відповідна робота на виконання завдань, доручень та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.