28 жовтня – знамення дата в історії держави та в житті кожного з нас – День визволення України від фашистських загарбників. Минають роки, змінюються покоління, але часу непідвладна пам’ять про людей, котрі ціною власного життя звільнили нашу Батьківщину від нападників.

У селі Новооріхівка відбувся урочистий мітинг та покладання квітів до пам’ятника воїну-визволителю. У заході взяли участь голова  районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, Новооріхівський сільський голова Сергій Плескач, голова первинної ветеранської організації Іван Худояр, учнівська молодь, місцеві жителі.

«Указом Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» на державному рівні закріплено увічнення пам’яті про подвиг наших дідів та прадідів. Низький уклін ветеранам, велика подяка за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України», – сказав Віктор Алєксєєнко.

 

 

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до монументу. Будемо вірні пам’яті тих, хто загинув у боях, захищаючи Вітчизну, хто не дожив до світлих днів визволення!

37777777777777777777777777777777