2000000000000000003                                              

У рамках реалізації проекту «Історична пам'ять» на території Лубенського району встановлюються пам’ятні знаки учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

26 жовтня відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у селі Вищий Булатець. Це вже сьомий у районі. На цю подію сільський духовий оркестр зібрав більше двохсот осіб. У заході взяли участь голова  районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, сільський голова Сергій Остапко, голова первинної організації чорнобильців Вищебулатецької сільської ради Микола Підпалий, ліквідатори, їхні родини, учнівська молодь, місцеві жителі. Право відкрити пам’ятний знак було надано ліквідаторам аварії Петру Бибику та Сергію Звірковському. Лунали пісні про Україну, вірш «Вдовам Чорнобиля» прочитала донька ліквідатора аварії на ЧАЕС Аліна Буніна, пісню «Сповідь Чорнобильцям» виконав учасник ліквідації аварії на ЧАЕС В’ячеслав Марченко.

Відкриття таких знаків є даниною пам’яті людям, які ціною свого життя і здоров'я відстоювали інтереси держави, рятували світ від лиха, що загрожувало людству.