DSC 1805                                                   

25 жовтня працівники виконавчого   апарату Лубенської районної ради   відвідали Шершнівську сільську раду, де було проведено день виконавчого апарату. Участь у зібранні взяв голова районної ради Олексій Дядечко. Відкривши засідання, Олексій Дядечко інформував   про Концепцію реформування місцевого самоврядування, яка передбачає   перехід   на нову модель організації регіональної влади. Основним завданням Концепції є аналіз актуальних проблем у сфері місцевого самоврядування, визначення основних підходів та правових, організаційних, фінансових засад їх вирішення, узгодження у часі з реформуванням адміністративно-територіального устрою.         Як зазначив Олексій Дядечко реформа місцевого самоврядування має на меті навчити самостійно заробляти кошти на місцях. Необхідно комплексно   задіяти усі наявні на місцевому рівні можливості щодо наповнення місцевих бюджетів та максимально використати існуючі в регіонах ресурси - матеріальні,   фінансові, інвестиційні для відродження економічної активності, розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, - на цьому   постійно наголошує Глава держави Віктор Янукович. І такої позиції повинні дотримуватись очільники влади на місцях.

Працівники апарату надали посадовим особам органів місцевого самоврядування   практичну та методично допомогу у питаннях ведення діловодства.

В.о керуючого справами виконавчого апарату районної ради Людмила Перерва зосередила увагу на веденні кадрового діловодства, дотриманні типової Інструкції з діловодства. Вона висловила ряд рекомендацій щодо оформлення протоколів сесій, засідань постійних комісій, здійснення запису у трудових книжках, ведення особових справ.

 

 

Головний спеціаліст організаційного відділу районної ради Юлія Алєксандрова зупинилась на Інструкції з діловодства за зверненнями громадян, дотриманні термінів розгляду звернень, а також надала методичні рекомендації щодо застосування класифікатора звернень громадян.

Радник голови районної ради з юридичних питань Наталія Шишова наголосила на необхідності дотримання вимог Законів України «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» в роботі органів місцевого самоврядування, ознайомилася з розпорядженнями, які прийнято на виконання вищезгаданих нормативних актів, рекомендувала посадовим особам у своїй роботі чітко дотримуватись вимог чинного законодавства.

 Лариса Шкарбань, головний спеціаліст організаційного відділу районної ради,  працювала   з питаннями щодо управляння об’єктами   комунальної власності. 

Олексій Дядечко підвів підсумки засідання.