Патріотичне виховання учнівської молоді, духовний та фізичний розвиток підростаючого покоління – одне з пріоритетних завдань сьогодення. На цьому наголошує Президент України, на це спрямована робота районної влади.

23 жовтня відбувся традиційний молодіжний велопробіг пам’яті, присвячений 69-ій річниці визволення України від фашистських загарбників. Захід ініціювали члени молодіжного крила Лубенської районної організації Партії регіонів – Лубенської районної організації ВМГО «Молоді регіони» (голова Оксана Цимбал) та члени Молодіжної ради при голові райдержадміністрації.

Захід розпочався урочистим мітингом біля пам'ятника Солдатської Слави у селі Засулля, який відкрила і провела завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Віта Брюховецька. 

Участь у зібранні взяли голова районної ради Олексій Дядечко та голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко.

У своєму виступі голова районної ради Олексій Дядечко згадував людей, які вибороли нащадкам мирне небо над головою, закликав молодь пам»ятати героїв, допомагати ветеранам.

 

 

Хвилюючим був виступ і голови райдержадміністрації Віктора Алєксєєнка, який зазначив:

-                              Ми повинні пам’ятати своє минуле, адже історія – це невід'ємна частина кожної нації. Однією з найтрагічніших сторінок її була Велика Вітчизняна війна, героїчні події та учасники якої заслуговують на нашу пам'ять та шану.

Очільники району  побажали успіху учасникам велопробігу, а його ініціаторам висловили щирі слова вдячності.

До присутніх звернулася також тимчасово виконуюча обов’язки голови Засульської сільської ради Ольга Киба.

На знак шани та поваги керівники районної влади та молодь поклали квіти до пам'ятника Солдатської Слави.

Маршрут пролягав через села Засулля, Солониця, Войниха, Шершнівка. У кожному населеному пункті учасники велопробігу вшановували пам'ять загиблих воїнів-визволителів біля пам'ятників та братських могил, покладали квіти.

5666666

           Організаційну та технічну допомогу на всій дистанції пробігу надавав Сергій Деркач, учитель Засульської гімназії, президент Лубенського районного осередку Федерації Кіокушин Карате України, член Лубенської районної організації ВМГО «Молоді регіони».