311123                                                           

12 жовтня в селі Мацківці пройшов щорічний турнір з міні – футболу, присвячений пам’яті сподвижника футболу Едуарда Кваші – людини, яка все своє життя віддала розвитку спорту, поповнила яскравими сторінками спортивне життя Лубенщини. Він постійно дбав про зміцнення здоров’я підростаючого покоління – майбутнього нашої держави. Цей захід ініціювали люди, які підтримують і пропагують здоровий спосіб життя, займають активну життєву позицію. Районна влада підтримала цю ідею. Адже одним із найголовніших завдань влади є зміцнення здоров’я підростаючого покоління. На цьому неодноразово наголошував Глава держави Віктор Янукович.

З боку районного керівництва приділяється велика увага розвитку фізкультури та спорту, популяризації здорового способу життя.

На змагання завітали голова районної ради Олексій Дядечко, голова райдержадміністрації Віктор Алєксєєнко, сільський голова Мацківської сільської ради Микола Дзюба, один із ініціаторів та організаторів турніру, депутат районної ради Іван Карпець.

 

 

Урочисту частину відкрила завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Віта Брюховецька.

Голові районної ради Олексію Дядечку приємно, що мацківчани настільки шанують земляків. Він побажав учасникам змагань цікавої гри, а ще наполегливості і завзяття у спорті.

Успіхів і перемоги футболістам побажав і Віктор Алєксєєнко, наголошуючи, що це вже третій подібний турнір з міні-футболу, який проходить цього року. Всі, хто знав Едуарда Квашу, згадують, що він сам любив грати у футбол і передавав свою любов і вміння іншим гравцям. У цій людині вдало поєднувалися тренерський талант і великі організаторські здібності. Без нього навряд чи мацківські хлопці реалізували б себе як футболісти.

. Радо вітали усіх присутніх на спортивному святі сільський голова Мацківської сільської ради Микола Дзюба, який особливо пишається досягненнями молодих спортсменів та депутат районної ради Іван Карпець.

Якщо ми хочемо мати здорову націю, ми повинні постійно дбати про зміцнення здоров’я підростаючого покоління, тобто розширювати коло прихильників фізичної культури та спорту. Саме про це говориться в нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича.

Кубок голови районної ради виборола команда «Сталь» с. Ждани, а переможцем футбольного турніру Едуарда Кваші стала мацківська команда «Інтер».