21111                                                          

    11 жовтня у Литвяківській ЗШ І-ІІІ ступенів пройшов фестиваль дитячої творчості «Мозаїка дитячої творчості». На свято завітали   начальник відділу освіти райдержадміністрації Юлія Білокінь, директор Лубенського району центру дитячо-юнацької творчості Валентина Моша, фахівець соціальної служби Лубенського центру для дітей, сім’ї та молоді Надія Подоляка, сільський голова Литвяківської сільської ради Валерій Ночовний. Демонстрували свої таланти та вміння   учні Литвяківської та Березотіцької загальноосвітніх шкіл. 

     Дійство розпочалося на спортивному майданчику навчального закладу зі слів привітання директора школи Таміли Костюк, яка зазначила, що на виконання соціальних ініціатив Президента України   «Діти-майбутнє України» у районі, зокрема у Литвяківській школі, створюються всі умови для всебічного розвитку дітей. Дві команди завзято змагалися. Цей показовий виступ підготував Іващенко М. А., керівник спортивного гуртка, від якого віє молодечим завзяттям, нестримною енергією, яка освітила учасників змагань і глядачів. Байдужим до того видовища не залишився ніхто. Дух боротьби, здавалося, літав у самому повітрі, змушував глядачів співпереживати і вболівати.

 

 

         Наступні, кому довелося нас дивувати, – вихованці Баранова Л. О., учасники туристичної команди «Барс». Умілі туристи вразили технічною підготовленістю і швидкістю виконання, поставленого завдання. Також слід відзначити командний дух, що пов’язував їх протягом усієї заданої туристичної дистанції, вміння підтримати партнера. Адже, перш за все, це командна гра. Від кожного учасника залежить загальна результативність. Показавши себе, як злагоджений, цілісний механізм, діти здолали маршрут за 9 хв. 24 с, а це майже у два рази швидше встановлених нормативів.

         У чарівну казку запальної пісні й танцю присутні поринули уже в приміщенні школи. Демонструючи співочий талант, дівчата прикували до себе увагу завдяки своїй щирості, безпосередньості й теплоті своїх усмішок. «Танець – найбільш прекрасний і найбільш хвилюючий зі всіх видів мистецтва, оскільки він не просто є відображенням життя, а й самим життям», - наголошували на цьому ведучі свята.І справді, разом із танцювальним колективом «Smile» всі пережили гаму дивних почуттів. Цих чудових дівчат навчають танцю керівники гуртка Шлапко В. О. і Зіненко А. С.

         Мабуть, чи не найкращою прикрасою зали були творчі роботи умілих рукодільців. Диво-майстри під чуйним керівництвом Даниленко Т. Г. протягом 5 років дивують своїми досягненнями. Зараз цю справу продовжує Синенко Ю. О., яка бережно й ніжно піклується про перлинки таланту рукоділля своїх вихованців.